detector.media
24.06.2022 14:04
У МКІП не вважають, що створення газети Міноборони загрожуватиме роздержавленню медіа
У МКІП не вважають, що створення газети Міноборони загрожуватиме роздержавленню медіа
Тарас Шевченко: Я не вбачаю згортання роздержавлення в дозволі видавати одну газету Міноборони і підтримую цей законопроєкт.

Заступник міністра культури та інформаційної політики з питань євроінтеграції Тарас Шевченко заявив, що плани Міноборони створити газету для військовослужбовців на передовій не становитимуть загрози для процесу роздержавлення друкованих медіа в Україні.

«Наскільки мені відомо, у Верховній Раді є один законопроєкт, який стосується друкованого видання Міністерства оборони, – армійської газети. Більше того, якщо звернутись до чинного законодавства, військова газета вже була дозволена, тоді лише було прописано, що вона передбачена на час АТО. АТО завершилось, і юридично видавати цю газету вже не можна», – повідомив Шевченко під час брифінгу у медіацентрі«Україна – Укрінформ».

За словами Шевченка, особисто він не бачить проблеми у дозволі для Міноборони видавати таку газету.

«В армії є на це запит, навіть попри те, що газета із запізненням буде доносити новини. В багатьох місцях у наших бійців зараз немає доступу до інтернету, вони не можуть користуватись мобільними телефонами, але в них є запит на інформацію. Тому особисто я не вбачаю згортання роздержавлення в дозволі видавати одну газету Міноборони і підтримую цей законопроєкт», – каже Шевченко.

У червні 2022 року заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що Міноборони ініціює розробку та ухвалення законопроєкту про заснування друкованого видання для військових.

Необхідність створення такої газети обумовлена тим, що на передовій немає телевізійного та радійного сигналу, а також постійного доступу до інтернету.

14 червня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який дає Міноборони право заснувати таку газету.

В Україні у 2016-2018 роках була проведена реформа щодо роздержавлення друкованих медіа. Органи влади та державні структури більше не можуть бути засновниками друкованих видань, за декількома винятками (до яких належать парламентська газета «Голос України» та урядова – «Урядовий кур’єр»). У грудні 2018 року припинила вихід газета «Народна армія» – друкований орган Міністерства оборони. Працівники газети здебільшого перейшли працювати до новоствореної агенції «АрміяInform».

Скріншот відео: Ukrinform TV/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY