detector.media
24.06.2022 09:54
Британське видавництво опублікує щоденник 12-річної Єви, яка втекла від війни в Харкові до Дубліна
Британське видавництво опублікує щоденник 12-річної Єви, яка втекла від війни в Харкові до Дубліна
Над підготовкою до публікації цієї книги працює й американське видавництво Union Square. Частину коштів від продажу книги в США передадуть організаціям, які допомагають українським біженцям.

Британське видавництво Bloomsbury, яке колись першим опублікувало книги про Гаррі Поттера, повідомило, що випустить книгу-щоденник 12-річної української дівчинки Єви Скалецької. У своєму щоденнику вона розповідає про подорож із бабусею з Харкова до Дубліна після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. На це звернуло увагу Суспільне.

«Це захопливий і зворушливий щоденник маленької української біженки. Він розповідає про дванадцять днів в Україні, які назавжди змінили життя 12-річної Єви. Вона прокинулась вранці від жахливих звуків обстрілу. Росія вторглася в Україну, і її улюблений харківський дім більше не був безпечним притулком, яким мав бути. Саме тоді, коли вона та її бабуся були змушені шукати притулок у сирому тісному підвалі, Єва вирішила записати свою історію. І це історія, яку світ має почути», — зазначено в описі книги «Ви не знаєте, що таке війна: Щоденник дівчинки з України», яка має вийти у жовтні 2022 року.

Також щоденник Єви опублікують у США. За це взялося видавництво Union Square. Частину коштів від продажу книги передадуть організаціям, які допомагають українським біженцям.

«Єва полонила серця нації, коли її показали на Channel 4 News з бабусею після того, як вони втекли з України до Дубліна. "Ви не знаєте, що таке війна" — це потужний опис того, що таке конфлікт очима дитини. Необхідно, щоб цю історію прочитали як дорослі, так і діти старшого віку», — додали у Bloomsbury.

Нагадаємо, кореспондент Time випустить книгу про Володимира Зеленського.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY