detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
24.06.2022 07:28
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 червня
Статус кандидата у члени ЄС, зрада найближчих соратників Путіна, інтерв’ю Ірини Венедіктової та виїзна студія телеканалу «Рада» у Києві.

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне.

У нічному блоці «Інтера» транслювали здебільшого новинні сюжети. Провели декілька включень, зокрема з керівником ГО «Асоціація професійних управителів нерухомістю» Анатолієм Топалом.

У блоці «1+1» показали новий випуск токшоу «Нічна варта». Ведучі говорили про ситуацію довколо Росії, Білорусі та міжнародні санкції щодо цих країн. Як ексклюзивний гість до них долучився експерт «Українського інституту майбутнього» Іван Ступак. Учасниками цієї дискусії також були засновник білоруської організації «Білий легіон» Сергій Бульба, голова литовського парламентського комітету з національної безпеки та оборони Лаурінас Кащюнас, кандидат політичних наук Станіслав Желіховський.

Сергій Бульба розповів, що Лукашенко не міг заборонити Путіну пускати ракети по Україні зі сторони Білорусі, оскільки білоруський диктатор не має жодної суб’єктності. Бульба додав, що Білорусь можуть використати, аби створити сухопутний коридор до Калінінграда.

Другу частину випуску присвятили обговоренню заборони російської музики та літератури в Україні. Тут говорили з музичним композитором Володимиром Бебешком і письменником Андрієм Любкою.

Канал «Рада» зробив виїзну вуличну студію у Києві. Обговорювали процес надання Україні статусу кандидата у члени ЄС. У розмові взяли участь депутати Європарламенту, Верховної Ради України, представники держустанов та експерти. Зокрема, експерт з міжнародної політики «Українського інституту майбутнього» Ілля Куса сказав, що не сумнівається у тому, що рішення про кандидатство України (на той момент рішення ще не було ухвалено. — ДМ) буде позитивним. Він додав, що надалі процес вступу України до ЄС може затягнутись, оскільки це політичне питання, і у тому, як воно буде розв'язуватися, наша держава буде залежати від порядку денного 27 країн-членів ЄС і готовності кожної з них нас прийняти.

Із політтехнологом Борисом Тизенгаузеном говорили про завдання, які будуть стояти перед Україною. Він сказав, що курс розвитку, який обрав Зеленський, спрямований на вступ до ЄС. Про це зокрема свідчать зусилля української влади щодо деолігархізації та боротьби з корупцією.

У блоці ICTV/СТБ із волонтером Сергієм Притулою мали розмову про збір грошей на байрактари для ЗСУ. Він розповів, що протягом одної доби люди пожертвували понад 290 мільйонів гривень, ще 70 мільйонів доклав його благодійний фонд. Здебільшого, за його словами, жертвують невеликі суми — від десяти до ста гривень.

Із народною депутаткою Юлією Тимошенко говорили про людей, які втратили житло в результаті військової агресії росіян. Вона сказала, що слід скласти реєстри родин, які втратили житло, порекомендувала владі фінансувати проживання людей у санаторіях та готелях із бюджету та терміново виділити гроші, щоб завершити зведення тих житлових будинків, спорудження яких зупинило повномасштабне вторгнення Росії.

Також показали велике інтерв’ю Вадима Карп’яка з генеральною прокуроркою України. Ірина Венедіктова розповіла, що в Україну приїдуть міжнародні експерти, які допоможуть класифікувати злочини росіян, зокрема й у питанні злочинів проти довкілля. За цим напрямом в Україні вже порушено 12 справ.

Отримання статусу кандидата у члени ЄС у блоці Суспільного обговорили з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. За його словами, важко виміряти, скільки зусиль пішло на отримання статусу кандидата, оскільки шлях почався ще за часів Помаранчевої революції. Дипломат вважає, що завдяки позитивному для України рішенню Європейський Союз став сильнішим.

Перебіг суду над Віктором Медведчуком в етері Суспільного коментував позаштатний радник керівника Офісу президента України Сергій Лещенко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY