detector.media
23.06.2022 15:51
Екснардепу Маркову повідомили про підозру: публічно пропагував агресію Росії
Екснардепу Маркову повідомили про підозру: публічно пропагував агресію Росії
Ще у 2014 році підозрюваний виїхав на територію РФ, де вчиняв активні дії на шкоду суверенітету та незалежності України.

Київська міська прокуратура оголосила про підозру у колабораційній діяльності колишньому народному депутату від «Партії регіонів» Ігорю Маркову.  

Правоохоронці не називають імені підозрюваного, проте обставини вказують на екснардепа сьомого скликання Маркова.

За даними слідства,  Марков у 2014 році виїхав на територію РФ, де вчиняв активні дії на шкоду суверенітету та незалежності України.

Після початку повномасштабного вторгнення збройних сил РФ в Україну, з 15 по 19 березня 2022 року підозрюваний, перебуваючи на тимчасово окупованій території Київської області спільно з військовослужбовцями РФ, публічно пропагував їх дії та заперечував здійснення збройної агресії проти України. Його висловлювання у подальшому були поширені, у тому числі, на інтернет-сторінці російського федерального телеканалу при Міністерстві оборони РФ.

15 травня підозрюваний публічно виступив на російському пропагандистському телебаченні, взявши участь у проведенні інформаційної кампанії держави-агресора.

Зміст його виступу був направлений на підтримку тимчасової окупації частини території України РФ та створених нею псевдоорганів. Він публічно схвалював дії Росії і заперечував здійснення агресії стосовно жителів тимчасово окупованих територій. В подальшому цей виступ було опубліковано в ютубі.

Нагадаємо, ДБР з початку війни розслідує 530 проваджень щодо зрадників та колаборантів.

З березня 2022 року в Україні діє законодавство про кримінальну відповідальність колаборантів. 

Скріншот відео

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY