detector.media
23.06.2022 10:34
Пропагандиста Ліндермана заарештували в Латвії за підозрою у виправданні російських воєнних злочинів
Пропагандиста Ліндермана заарештували в Латвії за підозрою у виправданні російських воєнних злочинів
Йому може загрожувати до п'яти років позбавлення волі.

Затриманого в Латвії проросійського пропагандиста Володимира Ліндермана заарештували за підозрою у виправданні геноциду, злочинів проти миру, людства та воєнних злочинів (ст. 74.1 КК Латвії). Про це повідомляє Delfi.

Служба державної безпеки Латвії, не згадуючи імені та прізвища особи, у поширеному релізі вказала, що 21 червня затримала прокремлівського активіста, який систематично прославляв та виправдовував в інтернет-середовищі злочини проти миру та воєнні злочини збройних сил Російської Федерації в Україні.

Проти Ліндермана 7 червня порушили відповідне кримінальне провадження. За даними СДБ, пропагандист отримував фінансову винагороду від зареєстрованих у Росії юридичних осіб за відповідну проросійську діяльність. Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

У грудні 2020 року Ліндермана тимчасово затримували. Тоді він був кореспондентом пропагандистського Baltnews, що належить російському МІА «Росія сьогодні». У липні 2019 року в Латвії заблокували доступ до інформаційного порталу Baltnews через санкції Євросоюзу проти генерального директора «Росія сьогодні» Дмитра Кисельова. 

Фото: press.lv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY