detector.media
22.06.2022 19:25
Подоляк відповів на критику Данілова: Певне коло людей має право озвучувати втрати ЗСУ
Подоляк відповів на критику Данілова: Певне коло людей має право озвучувати втрати ЗСУ
Михайло Подоляк відповів на критику Данілова щодо озвучування втрат України у війні: Є певне коло людей, спікерів держави, які мають право означити деякі параметри і цифри.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у відповідь на закиди секретаря РНБО Олексія Данілова щодо озвучування окремими політиками приблизних втрат України у війні заявив, що у державі є певне коло людей, які мають право на це.

В інтерв'ю «Бабелю» Подоляк заявив, що озвучені українською владою приблизні щоденні втрати військових на фронті мають окреслити «глибину проблеми».

«Ми намагаємося означити глибину проблеми. Цифри можуть дещо відрізнятися, але в цілому президент означив приблизний обсяг втрат, включаючи санітарні – поранених та інвалідизованих. Просто час уже такий, що ми маємо більш об’єктивно дивитися на війну. Ми тільки входимо у більш об’єктивну картинку висвітлення війни. Перші 1,5-2 місяці тип війни був інший. І мобілізація суспільства у нас і наших країнах-партнерах була інша», – сказав Подоляк.

На запитання про реакцію Данілова, який казав, що втрати ЗСУ мають озвучувати представники Генштабу і Міноборони, радник відповів так: «Я, чесно кажучи, не зовсім розумію, навіщо люди оце все говорять. Є математика війни, і є певне коло людей, спікерів держави, які мають право означити деякі параметри і цифри. Я навіть не готовий коментувати це (висловлювання Данілова, – ДМ.). Оскільки я вважаю, що ця людина, певно, веде якусь власну інформаційну кампанію. Я не знаю, навіщо він це робить».

Озвучення приблизних втрат Подоляк частково вважає і механізмом впливу на західних партнерів, аби домогтися більшого постачання необхідного озброєння.

«Інше питання, на мій погляд, що це задає певний коридор переговорного процесу. Знаєте, в чому проблема – ми запит озвучували на певний обсяг під час війни, що була перші 2 місяці. Зараз росіяни стягнули значно більше техніки, ніж це було у перші дні. В перші дні було багато бронетехніки. А зараз багато артилерії. Зібрано у певних місцях і напрямках. Тому це питання зміни пріоритетів всередині війни, діалогового коридору у спілкуванні з нашими партнерами», – сказав він.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що політичні діячі та посадовці, які кажуть, що Україна щодня втрачає на війні з Росією 200-300 бійців, насправді не мають такої інформації.

Раніше подібні цифри озвучував керівник парламентської фракції «Слуга народу», очільник делегації на переговорах із Росією Давид Арахамія.

Водночас, президент Володимир Зеленський 2 червня повідомив, що щодня на Донбасі гине близько 100 військових Збройних сил і ще близько 450-500 дістають поранення.

Також Данілов заявив, що не розуміє, чому Подоляк коментує військові потреби України, адже такі речі має озвучувати Головнокомандувач ЗСУ та начальник Генштабу ЗСУ.

13 червня Подоляк заявив, що Україні для паритету у війні з Росією потрібно 1000 гаубиць 155-мм, 300 РСЗВ та 500 танків.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY