detector.media
22.06.2022 14:38
Мацука: На окупованих територіях були дні, коли по телевізору транслювався лише канал «Дом»
Мацука: На окупованих територіях були дні, коли по телевізору транслювався лише канал «Дом»
Наразі канал «Дом» транслює україномовний загальнонаціональний марафон «Єдині новини», а канал іномовлення UATV більшість часу показує російськомовний телемарафон «FreeДом». На думку Олексія Мацуки, глядачі на Донбасі добре розрізняють ці мовники.

На вільних від окупантів територіях Донбасу усі мешканці знають марафон «FreeДом», а на окупованих були дні, коли по телевізору транслювався лише український російськомовний канал «Дом». Про це шефредактор та журналіст каналу іномовлення UATV Олексій Мацука розповів в інтерв'ю «Детектору медіа», відповідаючи на запитання, чи споживають і розрізняють мешканці Донбасу контент каналів «Дом» та UATV, які належать «Мультимедійній платформі іномовлення України».

«Я скажу так: на окупованих територіях були дні, коли по телевізору транслювався лише канал "Дом". Реально. Це було пов’язано зі влучанням у телевежу, і весь Донецьк дивився тільки марафон "Єдині новини". А потім окупанти щось відновили і знов почалося російське мовлення.

А на вільних територіях усі знають і "Дом", і російськомовний "FreeДом". Люди, наскільки я бачу, розрізняють ці канали. Я навіть бачу, що коли в групах Слов’янська, Бахмута, Соледара постять і обговорюють мої репортажі, то люди пишуть, що це саме "FreeДом", телеканал російською мовою, — тобто відрізняють його від інших. І знаходять його онлайн, хоча вони і не є цільовою аудиторією каналу, і контент цей робиться в першу чергу з урахуванням потреб мешканців Росії.

Внутрішня аудиторія може бути задоволена українськими телеканалами — комерційними, суспільними, вибір великий. Тим не менш, контент із "FreeДома" потрапляє до внутрішньої аудиторії: по-перше, їй цікаво, а по-друге, в цих регіонах дуже популярна російська мова, зрозуміло, що російською дуже багато хто отримує новини», — вважає Олексій Мацука.

Наразі канал «Дом», який створювався з орієнтацією на мешканців окупованих територій Донецької та Луганської областей, транслює україномовний загальнонаціональний марафон «Єдині новини», а канал іномовлення UATV, який в Україні можна подивитись в ютубі, більшість часу показує російськомовний телемарафон «FreeДом». Поза марафоном UATV транслює фільми та власні програми.

Читайте також: 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY