detector.media
22.06.2022 13:18
Лещенко працює позаштатним радником Єрмака та займається «розвінчуванням фейків»
Лещенко працює позаштатним радником Єрмака та займається «розвінчуванням фейків»
Впливові джерела «Радіо Свобода» на Банкової зауважили, що не розуміють, чому саме Лещенко опікується цим напрямком.

Колишній нардеп та журналіст Сергій Лещенко з 1 березня працює позаштатним радником голови ОП Андрія Єрмака та замається «розвінчуванням російський фейків та пропаганди».

У коментарі «Радіо Свобода» Лещенко заявив, що свою допомогу Офісу президента запропонував сам.

«28 лютого я зв’язався з Андрієм Єрмаком із запитанням, чи потрібна моя участь і присутність як людини, яка має досвід та певні знання у сфері інформаційної політики. Він сказав, що буде радий мене бачити. 28 лютого я виїхав вечірнім потягом зі Львова (де був у справах "Укрзалізниці") до Києва, а вже 1 березня був у Офісі президента та почав працювати», – каже Лещенко.

За словами Лещенка, указ про його призначення на посаду позаштатного радника Єрмака з’явився 3 березня, а сам він протягом усього цього часу займається не лише розвінчуванням російських фейків, а й багатьма іншими ініціативами.

«Я виступив автором ідеї, щоб активніше залучити свого старого товариша Майкла Макфола до роботи на підтримку України, і це було зроблено. Допомагав контактувати з різними діячами світової культури (Міла Куніс, Ештон Кутчер, Анджеліна Джолі). Допомагав у підготовці певних виступів президента перед парламентами чи на публічних заходах. Загалом дуже багато активностей мною було ініційовано і реалізовано», – розповів Лещенко.

Впливовий співрозмовник «Радіо Свобода» на Банкової зауважив, що не розуміє, чому саме Лещенко займається спростуванням фейків.

«Чесно кажучи, я не дуже розумію, чому саме Лещенка навантажили спростуванням фейків. Хоча, можливо, це тому що він колишній журналіст, до якого була велика довіра. Але зараз він – класичний блогер, може сам цікаву інформацію знаходити, розкручувати, часто буває в місцях якихось подій», – зазначило джерело.

На початку лютого 2022 року Лещенка призначили заступником голови наглядової ради АТ «Укрзалізниця». 

Скріншот відео: СЕРГІЙ ЛЕЩЕНКО/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY