detector.media
21.06.2022 17:04
На Хмельниччині двох проросійських пропагандистів засудили до п'яти років ув'язнення
На Хмельниччині двох проросійських пропагандистів засудили до п'яти років ув'язнення
Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному суді.

Хмельницький міськрайонний суд призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі двом проросійськими пропагандистам, яким інкримінували посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Як повідомляє Управління СБУ у Хмельницькій області, навесні 2014 року хмельничанин координував у західній частині України проросійське громадсько-політичне об'єднання «Союз граждан Украины». У той час він провів дві відеоконференції на інтернет-сайті щодо політичних подій в Україні.

Чоловік публічно закликав до зміни меж території та державного кордону України і підтримував так званих «ополченців», наголошуючи на необхідності надавати їм усіляке сприяння і фінансову допомогу. Відеоконференції на сайті переглянуло понад 5 тисяч осіб.

«Тоді ж зі своєю знайомою він розповсюджував серед хмельничан газету "Новороссия", це  друковане періодичне видання містило заклики об'єднати всі "ісконно руськіє зємли" та відновити межі СРСР або навіть і розширити їх, фізично знищити керівництво України, що прийшло до влади після подій на Євромайдані, та його прихильників, озброюватися і захищати "Новоросію"», – повідомляє СБУ.

Досудовим розслідуванням доведено вчинення фігурантами злочину – посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ст.110 Кримінального кодексу України).  

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному суді.

17 червня СБУ повідомила про нейтралізацію у декількох областях розгалуженої агентурної мережі ФСБ Росії, яку координував радник так званого «очільника» тимчасово окупованого Криму Сергія Аксьонова.

За інформацією джерел Інституту масової інформації (ІМІ) у правоохоронних органах, російські агенти є мережею так званих «журналістів» підозрюваного у держзраді херсонського колаборанта Кирила Стремоусова.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY