detector.media
20.06.2022 20:01
Прокуратура передала до суду справу про напад на оператора «Схем» на Київщині
Прокуратура передала до суду справу про напад на оператора «Схем» на Київщині
Напад на журналістів стався у березні 2019 року, під час зйомок у селищі Чабани у Київській області.

У понеділок, 20 червня, Броварська окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо нападу на журналіста проєкту Радіо Свобода «Схеми» у Чабанах Київської області.  

«Прокурори Броварської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно адвоката за фактом умисного заподіяння побоїв журналісту у зв’язку зі здійсненням ним професійної діяльності (частина 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України)», говориться у повідомленні.

Розслідування встановило, що підозрюваний напав на оператора «Схем», коли той здійснював відеозйомку у приміщенні однієї з селищних рад у Фастівському районі. Він завдав йому побоїв та зламав відеокамеру.

6 березня 2019 року під час зйомок у селищі Чабани у Київській області на знімальну групу програми «Схеми: корупція в деталях» у складі журналістки Катерини Каплюк та оператора Бориса Троценка був здійснений напад. Роботі журналістів перешкоджали кілька людей.

Журналісти заявляли, що на них напали заступники Чабанівського селищного голови Олександра Киризлієва, а саме: заступник селищного голови з питань роботи житлово-комунального господарства Володимир Чуприна, заступник селищного голови з питань роботи виконавчих органів Юрій Бондар та голова ГО «Розвиток Київщини» Валерій Присяжний. 

Оператор тоді отримав струс мозку, також було серйозно пошкоджено камеру. Команда проєкту викликала поліцію та написала заяву.

У вересні 2020 року поліція закрила справу, проте «Схеми» заявили про намір оскаржити рішення. У травні 2022 року Київська обласна прокуратура заявила, що одному з нападників повідомили про підозру.

Архівне фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY