detector.media
20.06.2022 16:35
В Україні запустили радіо про українську музичну культуру всіх часів Сhervona Kalyna
В Україні запустили радіо про українську музичну культуру всіх часів Сhervona Kalyna
Радіо доступне онлайн. У його ефірі з’являтимуться історії українців про їхній досвід зіткнення з російською агресією.

В Україні запустили радіо про українську музичну культуру всіх часів Сhervona Kalyna.

«Chervona Kalyna здружила повстанські та стрілецькі пісні із Wellboy та Jerry Heil, вусатий фанк із "Курган&Агрегат" з Іваном Дорном, колядки та веснянки зі Стасом Корольовим і Христиною Соловій, пісні Олександра Вертинського з музикою DakhaBrakha. У плейлисті Chervona Kalyna є виразні зразки єврейських, кримськотатарських, ромських музичних творів і пісень інших народів, які є невід’ємною складовою української культури», — йдеться на сайті радіо.

У коментарі «Детектору медіа» Chervona Kalyna розповіла, що радіо заснували медіаменеджер та публіцист Дмитро Терешков і радіопродюсер Єгор Вєдов. У 2013 році вони разом створювали цифрове «Радіо Пюре».

Радіо доступне онлайн, вихід в ФМ-простір команда проєкту наразі не планує.

Також найближчим часом в ефірі з’явиться документальний проєкт «Новітня історія України — в історіях українців». Це будуть розповіді українців про їхній досвід зіткнення з російською агресією. Щоб долучитися до проєкту, можна записати свою історію на диктофон і надіслати короткий аудіозапис на електронну пошту story@chervonakalyna.live або залишити голосове повідомлення у спеціальному телеграм-боті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY