detector.media
18.06.2022 13:11
У Міністерстві оборони пояснили, як журналістам писати про лікарні, щоб не нашкодити
У Міністерстві оборони пояснили, як журналістам писати про лікарні, щоб не нашкодити
Детальна інформація про лікарні наражає на небезпеку військових та цивільних, які у ньому перебувають.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала журналістів не вказувати у своїх в сюжетах і текстах назв медичних закладів та населених пунктів, де вони знаходяться. Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуці.

«Чому? Тому що ворог зацікавлений знищити лікувальні заклади, в яких лікують та ставлять у стрій військових», – пояснює Маляр.

Вона просить журналістів:

«Невже ворог не може відкрити Гугл мепс і все дізнатись, мабуть, хочете запитати ви.

Гугл мепс не розповідає, що всередині закладу, які операції проводяться, хто з лікарів їх робить, який потік поранених і не дякує конкретному медичному закладу за порятунок життів та не розкриває місце і роль закладу у системі під час воєнного стану. Наразі просто повірте військовим, що детальне оприлюднення інформації про заклад, у якому лікують військових та цивільних поранених, наражає на небезпеку всіх – сам заклад, лікарів і пацієнтів», – додала Ганна Маляр.

Зробити цей допис заступницю міністра оборони спонукав сьогоднішній ранковий сюжет у національному телемарафоні «Єдині новини #UAРазом». У цьому сюжеті, як написала Маляр, йшлося про «одну з обласних лікарень у великому місті – з усіма подробицями, наче для розвідки ворога знімали сюжет».

Ілюстрація з фейсбук-сторінки Ганни Маляр

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY