detector.media
18.06.2022 12:14
Нацрада видала дозвіл на мовлення у цифрі в Донецькій області телеканалам «Україна» та «Донбас»
Нацрада видала дозвіл на мовлення у цифрі в Донецькій області телеканалам «Україна» та «Донбас»
А «Дому» дозволила мовити у деяких містах і селах Донецької, Луганської і Херсонської областей.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала дозвіл на тимчасове мовлення у цифровому форматі в Донецькій області телеканалам «Україна» і «Донбас». Таке рішення регулятор ухвалив 17 червня.

Канал «Донбас», який належить медіахолдингу «Медіа Група Україна», припинив мовлення у перші дні повномасштабного вторгнення Росії. У пресслужбі холдингу розповіли, що вся техніка каналу в Маріуполі була знищена внаслідок російських обстрілів. «Канал був вимушений припинити власне мовлення і за допомогою технічних можливостей каналу "Україна" приєднався до трансляції на територію Донецької та Луганської областей спільного телемарафону», — повідомили в компанії. Низка працівників каналу «Донбас», які виїхали з Маріуполя в березні, тепер працюють у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині. На початку квітня «Донбас» частково відновив прямоефірне мовлення у вечірньому праймі, виробляє новини про події на сході України. Згодом налагодив співпрацю з телеканалами Хмельниччини. «Відновлена й робота сайту donbas24.news, сторінок у соцмережах, телеграм-каналу та ютуб-каналу», — повідомили в компанії.

Також на рік продовжили дозвіл на тимчасове мовлення радіостанції «Армія FM – військове радіо» Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України.

За спрощеною процедурою дозволено мовити у деяких містах і селах Донецької, Луганської і Херсонської областей й телеканалу «Дом» – ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України». Рішення для обох цих мовників набуває чинності 4 липня цього року, термін дії тимчасових дозволів – 1 рік.

Нагадаємо, Нацрада також продовжила термін дії дозволів на тимчасове мовлення Національній суспільній телерадіокомпанії України (Суспільне, НСТУ) у населених пунктах Донецької, Луганської і Херсонської областей.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY