detector.media
17.06.2022 20:39
МЗС Польщі отримало фейковий лист від нібито колег із України – ЦПД
МЗС Польщі отримало фейковий лист від нібито колег із України – ЦПД
У листі було прохання надати інформацію про всіх чоловіків-українців віком до 60 років, що перебувають у Польщі.

Міністерство закордонних справ Польщі отримало фейковий лист від нібито колег з України, в якому було прохання надати інформацію про всіх чоловіків-українців віком до 60 років, що перебувають у Польщі. Про це повідомив Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України.

У листі йшлося про те, що така інформація нібито має допомогти Збройним силам України мобілізувати чоловіків для участі у війні проти Росії.

За даними ЦПД, ця дезінформація з’явилася ще 3 лютого 2022 року на російському сайті «Красная весна», а 17 червня цей же фейк повторив телеграм-канал «Джокер ДНР». На думку експертів ЦПД, росіяни намагаються отримати персональні дані українців для подальшого проведення інформаційно-психологічних операцій.

Нагадаємо, що в соцмережах також поширюють фейковий лист Міносвіти щодо випускників призовного віку. У листі посадова особа нібито доручає керівникам закладів освіти скласти списки випускників призовного віку «з характеристиками оцінки військово-патріотичного виховання».

Ілюстрація: ЦПД

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY