detector.media
17.06.2022 18:14
Єврокомісія нагадала Україні про необхідність ухвалити закон про медіа
Єврокомісія нагадала Україні про необхідність ухвалити закон про медіа
Україна має узгодити своє законодавство з Директивою ЄС про аудіовізуальні медіапослуги та надати повноваження незалежному регулятору ЗМІ.

Єврокомісія висунула низку вимог до України на шляху до членства в Євросоюзі, серед них – ухвалення закону про ЗМІ.

Як пише «Європейська правда», в документі ЄК в переліку вимог присутній пункт:

«Подолати вплив корисливих інтересів шляхом прийняття закону про ЗМІ, який узгоджує законодавство України з Директивою ЄС про аудіовізуальні медіапослуги та надає повноваження незалежному регулятору ЗМІ».

Єврокомісія відстежуватиме прогрес України у виконанні цього та інших кроків і звітуватиме про них разом із детальною оцінкою країни до кінця 2022 року.

Нагадаємо, законопроєкт «Про медіа» №2693-д з 2019 року перебуває на розгляді в парламенті та очікує першого читання. Ще 14 липня 2020 року Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики розглянув проєкт та рекомендував Верховній Раді України прийняти його за основу в першому читанні та врахувати надані Комітетом пропозиції.

Громадськість також зверталася до Верховної Ради з вимогою якнайшвидше розглянути законопроєкт «Про медіа», ухвалення якого — одне із зобов’язань України в рамках Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом. Він враховує вимоги Директиви №2010/13/ЄС і Директиви №1808/2018/ЄС, упорядковує українське законодавство відповідно до рекомендацій експертів Ради Європи та наближає його до правової бази Євросоюзу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY