detector.media
17.06.2022 13:23
Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС
Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС
Остаточне рішення про кандидатство України в ЄС ухвалить саміт Європейської Ради 23-24 червня.

У п'ятницю, 17 червня, Єврокомісія рекомендувала надати Україні офіційний статус кандидата на вступ до Європейського Союзу.

«Ми рекомендуємо надати Україні статус кандидата, розуміючи, що в країні буде проведено низку важливих реформ. Україна чітко продемонструвала відданість європейським цінностям і стандартам. І почала перед війною свій шлях до ЄС», –  цитує президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн «Радіо Свобода».

Надання статусу кандидата на вступ як крок до повноправного членства в союзі означає, що Україні доведеться провести безліч реформ для відповідності критеріям, а потім отримати схвалення від усіх 27 країн блоку.

Остаточне рішення про кандидатство України в ЄС ухвалить саміт Європейської Ради 23-24 червня.

Також Єврокомісія рекомендувала надати статус кандидата на членство в ЄС Молдові. Водночас, Грузія, яка також подала заявку, отримає статус кандидата лише після виконання певних умов.

28 лютого президент України Володимир Зеленський на тлі масштабної російської агресії підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в інтерв'ю телеканалу Euronews заявила, що Україна належить до Європейського Союзу, і Союз хоче, аби вона приєдналася до нього з часом.

«Так, із часом вони будуть з нами. Вони одні з нас, і ми хочемо їх прийняти», — заявила фон дер Ляєн.

Європарламент підтримав надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

11 березня відбулось неформальне засідання Європейської ради. У підсумковій декларації країни Євросоюзу заявили, що вважають Україну частиною своєї сім'ї, але не можуть розпочати пришвидшений вступ нашої держави до унії.

Фото: European Parliament/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY