detector.media
16.06.2022 14:28
«1+1» виклав низку власних документальних стрічок в англійському перекладі
«1+1» виклав низку власних документальних стрічок в англійському перекладі
У вільному доступі на ютубі з'явились англійські версії історичних проєктів «Україна. Повернення своєї історії», «Скарби нації» та «Таємничі манускрипти».

Телеканал «1+1» виклав на ютубі низку власних документальних стрічок в англійському дубляжі, про що повідомила пресслужба каналу.

Йдеться про історичні документальні фільми «Україна. Повернення своєї історії», «Скарби нації» та «Таємничі манускрипти» авторства українського журналіста та продюсера Акіма Галімова та виробництва «1+1 Продашкн».

Документальні фільми розвінчують історичні міфи та маніпуляції, в тому числі поширені російською пропагандою. 

«Останні 400 років Москва намагалася знищити ідентичність Києва та присвоїти його історію собі, це легше робити поширюючи фейк про "один народ". Власне, моя команда вже 6 років вивчає це питання, тепер наші фільми є на каналі UT в YouTube», – розповів Акім Галімов.

У першій частині «Україна. Повернення своєї історії» автори показали безперервність розвитку української державності протягом тисячоліття, відтворили справжнє обличчя видатного українського гетьмана Івана Мазепи, пояснили, навіщо росіяни фальсифікували портрети гетьмана та чому він потрапив під анафему Московського патріархату.

У другій частині фільму автори відтворили зовнішність київського князя Ярослава Мудрого, встановили, навіщо російські дослідними вивозили останки руських правителів до Росії, розповіли, як століттями росіяни спотворювали українську історію та привласнювали спадщину Київської Русі.

У документальній стрічці «Скарби нації» команда проекту шукала, куди були вивезені гетьманські клейноди, та розвінчувала нав'язані міфи про козаків.

В серії «Таємничі манускрипти» команда проєкту відшукувала важливі історичнні документи в архівах Литви, Польщі, Румунії, Греції, Італії, Туреччини та Канади.

Рецензію на «Таємничі манускрипти» читайте за посиланням.

Нагадаємо, в квітні 2022 року на ютуб-каналі «1+1» та на платформі «1+1 video» з'явився проєкт Акіма Галімова «Українські палаци. Золота доба».

Ілюстрація: кадр із відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY