detector.media
16.06.2022 13:55
Санкції не заважають російським медійникам працювати у країнах ЄС – Герасим'юк
Санкції не заважають російським медійникам працювати у країнах ЄС – Герасим'юк
Наразі більше 30 країн Європи так чи інакше блокують російську пропаганду.

Працівники підсанкційних російських ЗМІ можуть далі працювати в країнах Євросоюзу. Про це в інтерв'ю «Укрінформу» розповіла голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк.

Вона нагадала, що більш як 30 країн Європи заблокували мовлення пропагандистських каналів RT і Sputnik, також під санкції потрапили RTR Planeta, Russia 24, TV Centre International та оператор телекомунікаційних послуг Міноборони Росії АТ «Воентелеком».

«Ми віримо, що працюватиме заборона транслювати (ретранслювати) вищевказані російські канали будь-кому, хто перебуває під юрисдикцією ЄС і на території ЄС. Це стосується всіх засобів розповсюдження: за допомогою супутникових, кабельних, ефірних провайдерів, стрімінгових платформ, а також Youtube, TikTok і аналогічних сервісів.

Утім, є нюанс. Зазначається, що відповідно до положень Хартії основоположних прав, санкції не забороняють співробітникам цих медіа працювати у країнах ЄС, тобто вони можуть брати інтерв’ю, робити дослідження, але мовлення цих каналів не повинно відбуватися. Багато залежатиме від того, як держави трактуватимуть в себе положення Хартії», – сказала голова Нацради.

Нагадаємо, у Латвії заборонили всі російські телеканали до закінчення війни та повернення Україні Криму.

Ілюстрація: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY