detector.media
16.06.2022 14:01
Богдан Логвиненко, Ukraїner: У перший місяць повномасштабної війни наша аудиторія зросла у 15 разів
Богдан Логвиненко, Ukraїner: У перший місяць повномасштабної війни наша аудиторія зросла у 15 разів
Богдан Логвиненко: Уперше проєкту жертвують стільки, скільки треба щомісяця для його роботи.

Керівник мультимедійного проєкту про Україну Ukraїner Богдан Логвиненко в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив, що у перший місяць повномасштабної війни його аудиторія зросла у 15 разів.

«У перший місяць із початку війни ми мали приріст у 15 разів. Якщо говорити про постійну аудиторію і брати за показник збільшення кількості підписок, то там десь 30% приріст», – каже Логвиненко.

На думку Логвиненка, це можна пояснити тим, що Ukraїner виконує запит на фіксацію того, що відбувається в тилу, на фіксації історії перемоги. Також існує запит на міжнародний контент.

Після початку повномасштабної агресії Росії побільшало пожертв і патронів на патреоні.

«Третій рік ми збираємо пожертви, і щороку підвищуємо планку: спершу — мільйон, потім два, тепер три мільйони. Це перший рік, коли ми виконуємо щомісячний план — 8—9% щорічного. Раніше збирали 5%; відповідно, у грудні залишалося зібрати 30—35%, і ми писали: "Давайте, активно жертвуйте, якщо хочете, щоб ми наступного року продовжили своє існування". Бо це гроші, які використовуємо протягом року, і часом у кредит. Тобто у грудні вже є розрив між використаним і пожертвами», – каже Логвиненко.

Логвиненко додав, що уперше проєкту жертвують стільки, скільки треба щомісяця для його роботи: «Хоча ми жодного разу про це ніде не писали. Навіть коли запитують, як нам скинути гроші, ми кажемо насамперед допомагати армії, а залишок — нам. Зрозуміло, ми також потребуємо ресурсів, щоби брати участь в інформаційній війні. Зібрали більше мільйона за чотири місяці, і зараз ця тенденція зберігається».

Загалом, не можна сказати, що Ukraїner змінив формат, хоча з'явилися компоненти, яких не було раніше. Наприклад, спецпроєкт «Війна», також з'явився адаптований блогерський контент,  а також підбірка мемів.

«На початок війни ніхто цього не робив, і ми вирішили, що це та частина позитивної пропаганди, яку можемо не створювати, але збирати й узагальнювати. Зараз багато хто це робить, і ми вже будемо закінчувати з цим. Є ідея об'єднати меми в таймлайн і показати, як гумор змінювався», – додає Логвиненко.

Також Ukraїner завів тікток, який вже має п'ять тисяч підписників. 

Фото: Olga Zakrevska/Folga Studio/Bogdan Logvynenko/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY