detector.media
15.06.2022 19:16
«Новинарня» створила преміальний фонд для журналістів на кошти, отримані від родини Ратушного
«Новинарня» створила преміальний фонд для журналістів на кошти, отримані від родини Ратушного
Активіст Роман Ратушний загинув 9 червня в бою під Ізюмом.

Виданння «Новинарня» отримало 100 тисяч гривень від родини загиблого київського активіста Романа Ратушного і створило на ці гроші преміальний фонд для журналістів. Про це повідомив головний редактор Дмитро Лиховій.

«Як і Вахтанг Кіпіані, я був вражений і зворушений, коли дізнався від Світлани Поваляєвої, що Роман Ратушний шанував наше видання і заповів зі своїх бойових підтримати капелу бандуристів, музей Шевченка, "Історичну правду" – і "Новинарню". Це величезна честь для мене і визнання того, що ми робимо. І вже сьогодні я отримав від Світлани, моєї однокурсниці й доброї подруги, переказ на 100 тис. грн», – написав він.

За словами Лиховія, тепер видання планує серію ексклюзивних матеріалів, ілюстрованих інтерв'ю та репортажів про діючих військовослужбовців, за які готове платити підвищений гонорар. Пропозиції головред пропонує надсилати йому в особисті повідомлення, або на редакційну пошту.

Раніше про отримання аналогічної суми повідомили в «Історичній правді». Головред видання Вахтанг Кіпіані планує започаткувати премії імені Романа Ратушного.

Київський активіст Роман Ратушний загинув 9 червня в бою під Ізюмом.

З першого дня повномасштабного вторгнення Росії Роман брав участь у боях під Києвом, а потім – у складі 93-ої ОМБр «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

Роман Ратушний був учасником Революції Гідності, брав участь в акціях протесту проти забудови Протасового Яру у Києві, був головою ініціативи, а потім і громадської організації «Захистимо Протасів Яр». 5 липня Роману Ратушному мало б виповнитися 25 років.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY