detector.media
14.06.2022 20:03
Росія заборонила в'їзд 29 британським журналістам
Росія заборонила в'їзд 29 британським журналістам
МЗС Росії: «Британські журналісти причетні до навмисного поширення брехливої та однобічної інформації про Росію і події в Україні та на Донбасі».

У вівторок, 14 червня, МЗС Росії повідомило про запровадження «персональних санкцій» проти 29 британських журналістів та ще 20 осіб, пов’язаних із оборонною промисловістю Сполученого Королівства.

МЗС Росії заявило, що запроваджує заходи «у зв'язку з антиросійськими діями уряду Британії, пов'язаними із введенням персональних санкцій щодо провідних журналістів нашої країни та голів компаній вітчизняного оборонного комплексу».

Росіяни заявили, що британські журналісти причетні до «навмисного поширення брехливої та однобічної інформації про Росію і події в Україні та на Донбасі». До списку потрапили журналісти BBC, The Guardian, Sky News, The Times, Financial Times. Відтепер британським медійникам заборонений в'їзд до Росії.

4 травня Велика Британія запровадила санкції проти низки російських пропагандистів. Під нові обмеження потрапили працівники державного «Первого канала», серед яких були військові кореспонденти, що приєдналися до російських військ в Україні.

17 березня британський регулятор Ofcom відкликав ліцензію російського пропагандистського мовника RT.  

На початку березня 2022 року російський пропагандистський канал RT зник з усіх платформ мовлення у Великій Британії, тому крок Ofcom з позбавлення ліцензії пропагандистів був значною мірою символічним.

Фото: Ana Paula Hirama/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY