detector.media
14.06.2022 15:31
Андрій Партика, Ocean Media Plus: Наразі в етері присутні 23 бренди від 13 рекламодавців
Андрій Партика, Ocean Media Plus: Наразі в етері присутні 23 бренди від 13 рекламодавців
Андрій Партика звертає увагу на нерівномірну активність рекламних агенцій.

Президент сейлз-хаусу Ocean Media Plus Андрій Партика в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив, що наразі в ефір повернулись 23 бренди від 13 рекламодавців, а загалом на ринку лідирує фармацевтика.

«Фарма однозначно лідирує. В період війни падіння її виручки становить лише 20% у гривні. Як для того скорочення ВВП, яке ми маємо, і мільйонів людей, які виїхали за кордон, це дуже незначне падіння. З’явився OLX — він сам по собі певною мірою категорія. З’явилися беттинг і гемблінг. Із червня з’являться мобільні оператори: два, а може, навіть три. Станом на 3 червня у нас в ефірі було 23 бренди від 13 рекламодавців», – каже Партика.

Активність рекламних агенцій наразі є нерівномірною. Першими розпочали роботу Raom та Star Up Plus, потім до них приєдналась Sigma з «Кусум Фарм». Далі – MediaCom та Dentsu Ukraine з двома своїми  агенціями. З 1 червня – Optimum Media із Glovo. 

Також зараз є частина рекламних агентств, які ще не цілком присутні в ефірі через певні фактори. 

«По-перше, це залежить від клієнтського портфелю: що більші й глобальніші клієнти, то важче вони стартують. По-друге, від наявності чи відсутності фарми. По-третє, від репутаційного статусу клієнтів, тобто від того, наскільки вони пішли з російського ринку».

Партика додав, що рекламодавці, які наразі продовжують працювати в Росії, отримують націнку в 50% на розміщення реклами на українському телебаченні. 

Прогнозуючи ситуацію на рекламному ринку у 2022 році, він зауважив, що хорошою новиною є вже те, що ринок реклами продовжує існувати.

Фото: «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY