detector.media
14.06.2022 12:19
«Бізнес-процеси зараз примітивні». Ocean Media Plus через війну скоротив приблизно 15% команди
«Бізнес-процеси зараз примітивні». Ocean Media Plus через війну скоротив приблизно 15% команди
Андрій Партика: Ми не можемо платити так, як до війни, і не можемо утримувати стільки людей, скільки могли до війни.

Президент сейлз-хаусу Ocean Media Plus Андрій Партика в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив, що через війну та втрату доходів компанія мусила скоротити приблизно 15% працівників.

«Ми не можемо платити стільки, як до війни. Не можемо утримувати стільки людей, скільки до війни. Клієнтів суттєво менше», – зазначив він.

Партика акцентував увагу на зміні структури бізнесу, адже дохідна частина зараз дуже незначна: «Бізнес-процеси зараз примітивні, і це єдиний вихід для війни: є одна ціна за мікс каналів і кількість виходів, і так отримуємо бюджет. Ба більше, мені здається, що ця геніальна система, можливо, продовжить жити після війни з певними корекціями навіть під час відновлення. І що всі складнощі, які є на українському рекламному ринку, є архаїзмами. Значна частина мала б залишитися в минулому».

Прогнозуючи ситуацію на рекламному ринку у 2022 році, він зауважив, що хорошою новиною є вже те, що ринок реклами продовжує існувати.

«По-перше, ринок є, і це хороша новина. Я бачив статистику і по інтернет-ринку, і по телевізійному. Ба більше, він зараз розкручується. Я думаю, що падіння буде більше 50%: можливо, 60% чи навіть 65% в гривні...».

Партика додав, що рекламодавці, які наразі продовжують працювати в Росії, отримують націнку в 50% на розміщення реклами на українському телебаченні. 

Фото: «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY