detector.media
14.06.2022 08:14
Російські «Известия» написали, що Донбас відновлять за рахунок падіння рівня життя росіян. А потім відхрестились від публікації
Російські «Известия» написали, що Донбас відновлять за рахунок падіння рівня життя росіян. А потім відхрестились від публікації
У виданні публікацію пояснили «хакерською атакою».

Російське видання «Известия» 12 червня оприлюднило звернення від імені першого заступника глави адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка. Звернення стосувалося так званого «Дня Росії» і було адресовано мешканцям українських територій, які тимчасово окупували росіяни. Про це пише «Медіазона».

Загалом текст звернення складався з наративів російської пропаганди про «один народ», «нацистів», «встати з колін» та «прітєснєніє» російськомовних громадян, але закінчувався словами: «Вся Росія відновлюватиме Донбас, який зруйновали фашисти. Так, це коштуватиме кілька трильйонів рублів. Але ці гроші будуть виділені з російського бюджету навіть ціною тимчасового зниження рівня життя країни».

Згодом цей текст видалили з сайту, але можна знайти його архівну версію. Редакція «Известий» опублікувала пояснення щодо цієї публікації. Видання повідомило, що такого звернення нібито взагалі не було, а поява матеріалу на сайті – це наслідки «хакерської атаки».

Нагадаємо, напередодні хакери зламали онлайн-платформу російського пропагандистського ВДТРК та опублікували там фото зруйнованих українських міст і постраждалих мирних мешканців.

Ілюстрація: Генштаб ЗСУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY