detector.media
13.06.2022 12:49
До Ради з питань дерусифікації та декомунізації увійдуть письменники, видавці та історики
До Ради з питань дерусифікації та декомунізації увійдуть письменники, видавці та історики
МКІП виступає за створення аналогічних експертних рад й у регіонах, щоб «дерусифікація публічного простору не перетворилася на хаос».

До Ради з питань дерусифікації та декомунізації, яка, зокрема, координуватиме процеси демонтажу пам'ятників, увійдуть письменники, культурні діячі, видавці та історики.

Про це повідомляє «Читомо» з посиланням на брифінг міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.  

Крім представників Мінкульту та Українського інституту національної пам’яті, до експертної ради увійдуть:

Ткаченко додав, що в регіонах необхідно створити аналогічні експертні ради, щоб «дерусифікація публічного простору не перетворилася на хаос».

3 червня МКІП опублікувало роз'яснення  щодо дерусифікації, декомунізації та деколонізації та ключову інформацію щодо законодавчих рамок відповідних процесів.

У квітні 2022 року в Україні створили Раду з розвитку бібліотечної сфери. Вона напрацювала рекомендації щодо того, які російські та радянські книги потрібно вилучати з бібліотечного фонду. Детальніше про ці критерії — за посиланням.

Також в Україні можуть змінити перелік російських творів, рекомендованих до вивчення в рамках курсу зарубіжної літератури.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко не виключає, що вилучені з бібліотек російські книги можуть піти на макулатуру і друк українських книжок.

Фото: Віталій Кличко/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY