detector.media
10.06.2022 21:36
«Якщо тільки вб’ють Путіна». Італійський суд відхилив позов Росії до газети La Stampa
«Якщо тільки вб’ють Путіна». Італійський суд відхилив позов Росії до газети La Stampa
Зі свого боку автор статті Доменіко Квіріко каже, що у своєму тексті він стверджує: вбивство Путіна є аморальним вчинком.

Суддя італійського міста Турин відхилив позов російського посла Сергія Разова до видання La Stampa, де вийшла стаття про нібито можливість убивства Володимира Путіна, яке покладе кінець війні в Україні. Про це з посиланням на публікацію газети італійською пише «Європейська правда».

22 березня у виданні було опубліковано статтю журналіста La Stampa Доменіко Квіріко із заголовком «Війна України та Росії: чи є вбивство тирана єдиним виходом». У ній автор висловив припущення, що за неможливості військового втручання третіх країн та дипломатичного вирішення конфлікту війна в Україні може закінчитися, хіба якщо Путіна вб’є хтось із його найближчого оточення.

Посол РФ в Італії Разов заявив, що стаття La Stampa є прикладом «русофобії», та подав до суду на автора матеріалу та головного редактора Массімо Джаніні. Як вказав позивач, текст начебто підбурює до насильства щодо Путіна.

І такою оцінкою Разова були не згодні і суддя у справі Джорджія де Пальма, і прокуратура. На їхню думку, ця стаття жодним чином не порушує громадський порядок і не є такою, що підбурює до вчинення злочину.

Сам журналіст Квіріко пояснив, що російський посол неправильно витлумачив його статтю. «Я наголосив, що, на жаль, популярна ідея, що єдиний спосіб [зупинити війну. – ред.] – це хіба коли котрийсь із росіян уб’є Путіна. І чітко обґрунтував, що це є безглуздим та аморальним. До того ж це призведе до ще більшого хаосу», – зазначив кореспондент.

Фото: La Stampa

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY