detector.media
10.06.2022 10:33
Ковальов купив 4 канал суто в інтересах Росії та її тутешніх сателітів – Подоляк
Ковальов купив 4 канал суто в інтересах Росії та її тутешніх сателітів – Подоляк
Офіс президента заявив, що жодного стосунку до переходу 4 каналу у власність майбутнього колаборанта Ковальова не мав.

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк у коментарі «Радіо Свобода» заявив, що нардеп Олексій Ковальов, який заявив про свою співпрацю з окупантами Херсонщини і був виключений із пропрезидентської фракції, купив 4 канал в інтересах Росії та її сателітів.

«Жодного стосунку до дивного придбання майбутнім колаборантом Ковальовим телеканалу Офіс президента, безумно, не мав і не міг мати. Це був би абсолютний нонсенс», – заявив Подоляк.

На думку Подоляка, такі меседжі поширювали у власних інтересах різні політгрупи задля компрометації ОПУ. Насправді ж 4 канал був потрібен Ковальову «виключно в інтересах Росії та її внутрішніх сателітів».

«Враховуючи тодішню якість публічної політики, яка базувалась на відвертих фейках, примітивному компроматі, фантастичних теоріях змови, подібна "інформація" мала виключно брехливе наповнення. І попадала в інформпростір або з причини низького професіоналізму тих чи інших медійних осіб, які не вміють перевіряти дані в низці джерел, або виходячи з потреб компрометації в інтересах тієї чи іншої тодішньої політгрупи», – додав Подоляк.

Один із впливових представників владної верхівки, близький до Володимира Зеленського, у розмові з «Радіо Свобода» зауважив, що про намір Ковальова придбати 4 канал не знав навіть президент.

«Навіть президент здивувався, коли Ковальов оголосив про купівлю цього каналу. Він про це не знав. Цікавився, що відбувається. Тобто це точно не ми були. Це не був наш канал. Більш за все Ковальов таким чином хотів підстрахувати медіапул Медведчука-Козака», – розповів наближений до Зеленського політик.

У грудні 2021 року нардеп «Слуги народу» Євгенія Кравчук в етері 24 каналу заявила, що її однопартійці дізнались про купівлю 4 каналу зі ЗМІ. Вона запевнила, що Ковальов не обговорював це питання з колегами.

«Ми дізнались про це з новин, він з нами такими планами не ділився», – сказала Кравчук і закликала не пов'язувати купівлю 4 каналу з переформатуванням «Ради» чи «Дому».

Представники монобільшості, з якими поспілкувалось «Радіо Свобода», наголошують, що протягом тривалого часу у діях та заявах Ковальова не було проросійських настроїв. За їхніми словами, перші питання до нього почали з’являтись лише під час виборчої кампанії 2020 року.

«Усі наші депутати брали участь у формуванні списків до місцевих органів влади. І саме тоді з’явились «перші дзвіночки», бо всі кандидати, яких запропонував Ковальов, були так чи інакше пов’язані з ОПЗЖ, а головою однієї із місцевих громад на Херсонщині він взагалі пропонував зробити фігуранта справи Катерини Гандзюк. Тобто до його кадрової політики були питання», – зазначив обізнаний із деталями виборчої кампанії 2020 року представник «Слуги народу».

Ковальов придбав 4 канал наприкінці 2021 року. Раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик.

Ковальов заявляв, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб» – актив купили його батьки, а потім подарували йому. Також він заперечував, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента України.

Зараз Ковальов перебуває на території Херсонської області, яка перебуває під тимчасовою окупацією росіян. 8 червня 2022 року на одній із фейсбук-сторінок Ковальова з’явився допис такого змісту: «Росія тут назавжди, й найтісніша інтеграція з Росією вже відбувається». Однопартійці Ковальова кажуть, що ця сторінка справжня.

Правоохоронці ще у квітні порушили кримінальне провадження щодо Ковальова за статтею про колабораційну діяльність. Зокрема, ДБР встановило, що депутат співпрацює з окупаційними силами РФ на тимчасово окупованій території Херсонської області.

28 квітня членство Ковальова у парламентській фракції «Слуга народу» було призупинене, партія підозрювала його у державній зраді. Через це «Слуга народу» звернулась до правоохоронців.

У відповідь нардеп заявив, що підозри партії є «бездоказовими», і він, мовляв, через це сам може звернутись до правоохоронців.

3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 

8 червня речниця фракції «Слуга народу» Юлія Палійчук повідомила, що політсила звернеться до керівництва Верховної Ради з проханням забрати депутатський мандат у Ковальова.

Фото: Олексій Ковальов/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY