detector.media
09.06.2022 14:56
На Дніпропетровщині викрили адміністраторку антиукраїнських груп у Viber – СБУ
На Дніпропетровщині викрили адміністраторку антиукраїнських груп у Viber – СБУ
За антиукраїнські матеріали їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

На Дніпропетровщині викрили адміністраторку антиукраїнських груп у соцмережах, про це повідомило обласне управління СБУ.

За інформацією слідства, жінка виробляла контент для пабліків, які створили мешканці Білорусі та невизнаного Придністров'я. Судячи з опублікованих СБУ матеріалів, антиукраїнські матеріали поширювали через Viber.

«Відповідно до поставлених завдань, контент в групах наповнювався "блогершею" виключно провокаційними публікаціями з виправдовуванням збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікацією її учасників, пропагуванням "руzzкого миру". Враховуючи досить численне охоплення української та закордонної спільноти, їй вдавалося своїми проросійськими пропагандистськими матеріалами впливати на аудиторію і створювати викривлену картину подій в Україні», – розповіли в СБУ.

Жінці повідомлено про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Раніше на Закарпатті викрили трьох проросійських інтернет-агітаторів, які в соцмережах та на власних сайтах виправдовували збройну агресію Росії і закликали до повалення державної влади в Україні.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY