detector.media
08.06.2022 20:27
Стосовно Олексія Ковальова порушено кримінальне провадження – ДБР
Стосовно Олексія Ковальова порушено кримінальне провадження – ДБР
Як повідомляє Бюро, Генпрокуратура вжила цих заходів у квітні. Триває розслідування.

За матеріалами Державного бюро розслідувань у квітні поточного року Генеральний прокурор порушив кримінальне провадження щодо нардепа Олексія Ковальова. Про це повідомляється на сайті ДБР

Провадження порушено за матеріалами ДБР у квітні 2022 року за ознаками складу злочину, передбаченого ч.4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Як встановили оперативники Бюро, депутат співпрацює з окупаційними силами РФ на тимчасово окупованій території Херсонської області.

«Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до Автономної Республіки Крим з подальшою реалізацією на території РФ, а також завозять на Херсонщину паливно-мастильні матеріали з окупованого Криму, — йдеться у публікації на сайті ДБР. — Депутат забезпечує розміщення особового складу окупаційних сил у приміщеннях підконтрольному йому санаторію, що розташований у місті Гола Пристань Херсонської області. Більше того, на своїй сторінці в одній із соціальних мереж депутат сам розповідає, що співпрацює з окупантами та вважає, що Росія на Херсонщині надовго».

Речниця фракції «Слуга народу» Юлія Палійчук повідомила, що політсила звернеться до керівництва Верховної Ради з проханням забрати депутатський мандат у Ковальова.

«Останні заяви Ковальова, зроблені у соцмережах після "наради" в Херсоні із заступником голови кремлівської адміністрації Кірієнком, переконливо свідчать про те, що наш колишній колега став колаборантом агресора. Він зрадив український народ, зрадив своїх виборців, зрадив Україні», – заявила Палійчук.

У середу, 8 червня, на фейсбук-сторінці нардепа та власника 4 каналу з’явився допис про те, що «Росія тут назавжди, й найтісніша інтеграція з Росією вже відбувається». Також він повідомив, що «планується повномасштабна інтеграція аграріїв Херсонщини до економічної моделі Росії».

Представники «Слуги народу» підтвердили, що це обліковий запис Ковальова. Нардеп має ще один обліковий запис «Олексій Ковальов  народний депутат». У ньому відповідне повідомлення не продубльоване. «Детектор медіа» звернувся до Олексія Ковальова по коментарі.

Раніше Ковальов стверджував, що на окупованій Херсонщині долучився до волонтерської роботи і захищає від мародерів свій бізнес. Також він запевняв, що «може в будь-який час повернутися на контрольовану територію і в тому числі до роботи у Верховній Раді».

3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу».

Фото з фейсбук-сторінки Олексія Ковальова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY