detector.media
08.06.2022 11:56
У Львівській області стартував конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва
У Львівській області стартував конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва
Конкурс сприяє підтримці авторів журналістських матеріалів на військову тематику, а також вшануванню подвигів різних військових підрозділів та військ, які дислокуються на Львівщині (на фото – офіцер ЗСУ Тарас Матвіїв).

У Львівській області стартував обласний конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва

Тарас Матвіїв – тележурналіст, член Національної спілки журналістів України, громадський діяч, учасник Революції Гідності та офіцер Збройних сил України. Служив у лавах окремої механізованої бригади імені короля Данила. Загинув 10 липня 2020 року під час мінометного обстрілу села Троїцьке на Луганщині, який здійснили окупанти. Тарас встиг евакуювати в безпечне місце двох поранених побратимів. Він врятував життя друзям, але сам зазнав смертельного поранення.

Як повідомляє Львівська ОВА, конкурс створений для підтримки журналістів – авторів матеріалів на військову тематику, вшанування подвигів різних військових підрозділів та військ, які дислокуються в області.

Крім цього, конкурс сприяє патріотичному вихованню майбутніх поколінь на прикладі подвигів таких українських захисників, як Тарас Матвіїв.

«Серед мрій Тараса був задум створити власний телеканал, в ефірі якого звучала б глибока аналітика, шедеври кіно, документальні фільми та біографічні проєкти. Ми впевнені, що він втілив би свою мрію якби не війна, яка змінила його покликання з журналіста на військового. Тому премія імені Тараса є своєрідною пам'яттю про нього та вшануванням його подвигу», – сказала під час брифінгу мама Тараса Матвіїва Валентина.

До участі у конкурсі беруть матеріали, опубліковані в електронному або друкованому ЗМІ, та матеріали, які були оприлюднені у теле- чи радіоефірі. Переможцям конкурсу виплачують премію з обласного бюджету у розмірі 50 тисяч гривень.

Конкурс стартував 6 червня 2022 року і триватиме протягом 60 календарних днів. Прийом заявок на участь у конкурсі здійснюється протягом 30 календарних днів.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити конкурсну заявку та додати до неї один медіаматеріал (публікацію або аудіо- чи відеозапис) у вигляді посилання. Організаторам також можна надіслати скан-копію сторінки паперового видання, де був розміщений матеріал, який претендує на участь у конкурсі.

Конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва відбудеться в межах Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області.

Детальніше про умови участі у конкурсі можна дізнатися за посиланням.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY