detector.media
08.06.2022 09:15
На Одещині судитимуть інформатора ФСБ, який знімав блокпости та озброєння української армії – прокуратура
На Одещині судитимуть інформатора ФСБ, який знімав блокпости та озброєння української армії – прокуратура
За даними слідства, ще в 2021 році чоловік надіслав російським кураторам інформацію про навчання НАТО і України «Сі Бриз», а після 24 лютого проводив фото- та відеофіксацію координат розташування блокпостів.

На Одещині судитимуть ймовірного інформатора ФСБ Росії, який знімав блокпости та озброєння  української армії. Про це повідомив Офіс генпрокурора України.

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом державної зради та незаконного поводження з вогнепальною зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, чоловік добровільно погодився співпрацювати з представниками ФСБ Росії: у 2021 році він нібито надіслав російським кураторам інформацію про перебіг спільних військових навчань НАТО і України «Сі Бриз».

Також у прокуратурі виявили, що з 24 лютого по 10 березня 2022 року обвинувачений особисто об'їжджав місцевість в Одесі та області, проводив фото- та відеофіксацію координат розташування блокпостів, кількості і озброєння українських військових, правоохоронних органів і територіальної оборони. Зібрані дані він передавав представникам російської спецслужби за допомогою месенжера.

Фігуранта затримали під час виконання одного із «завдань». У нього також вилучили вогнепальну зброю та боєприпаси: автомат Калашникова, пістолет Макарова, понад 1100 військових проміжних патронів, корпус ручної осколкової гранати РГ-42, два корпуси осколкових гранат Ф-1, три запала УЗРГМ та інше.

Зараз обвинувачений перебуває під вартою.

Нагадаємо, у Львові трьох чоловіків судитимуть за антиукраїнські дописи в «Одноклассниках», а мешканця Києва засудили до 5 років умовно за вподобайки в російській соцмережі.

Ілюстрація: unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY