detector.media
07.06.2022 16:30
Мешканця Києва засудили до 5 років умовно за вподобайки в «Одноклассниках»
Мешканця Києва засудили до 5 років умовно за вподобайки в «Одноклассниках»
Водночас суд звільнив киянина від відбування тюремного покарання з іспитовим строком у три роки.

Шевченківський районний суд Києва засудив 58-річного мешканця столиці за ч.2 ст. 436-2 КК України «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників». Про це повідомляє «Судовий репортер».

Чоловіку призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Водночас суд звільнив киянина від відбування тюремного покарання з іспитовим строком у три роки.

У суді врахували, що обвинувачений «щиро розкаюється в скоєному, критично оцінює свою злочинну поведінку, в тому числі шляхом повного визнання вини, сприяв розкриттю вчинених ним діянь».

Як повідомляється, у російській соцмережі «Одноклассники» чоловік поставив лайк під низкою матеріалів, що прославляли російську армію та проросійських бойовиків. Слідство дійшло висновку, що внаслідок цього ті ж матеріали у соцмережі побачили щонайменше друзі обвинуваченого та інші відвідувачі його сторінки, хоча самі публікації він не репостив.

Чоловік також має сплатити 10 тис 948 грн за проведення експертизи.

Нагадаємо, в Києві СБУ викрила чоловіка, який створив 20 проросійських інтернет-ЗМІ. Загальна аудиторія цих ресурсів налічувала понад 2,2 млн унікальних користувачів на місяць.

Фото: Судовий репортер

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY