detector.media
07.06.2022 12:03
Зеленський: На місце заблокованих Заходом російських каналів мають прийти українські мовники та блогери
Зеленський: На місце заблокованих Заходом російських каналів мають прийти українські мовники та блогери
Також президент висловив думку, що українські канали іномовлення можуть бути ефективними для переконання аудиторії, що живе в зоні бойових дій, але досі «сумнівається в тому, що відбувається».

На думку президента України Володимира Зеленського, після блокування західними санкціями російських телеканалів аудиторія закордоном буде шукати інший російськомовний контент. На це місце мають прийти українські телеканали та блогери, щоб донести правдиву інформацію про ситуацію в України. Про це глава держави сказав під час пресконференції.

«Після того, як ми санкціями зупинили декілька російських каналів (зараз вони у процесі зупинення), які розповсюджують свої сигнали на європейському ринку, коли вони закриються, ця аудиторія буде шукати російськомовну інформацію. Тут дуже важливо, щоб цей простір зайняли українські канали, якісь блогери тощо», – зазначив Зеленський.

За його словами, доносити правдиву інформацію до мешканців самої Росії – це є одним із найскладніших завдань наразі.

«Коли ми даємо сигнали російською мовою або англійською мовою, ті люди в РФ, перед якими вже стіна, я не бачу, щоб вони мали розуміння. Я вважаю, що вони можуть зрозуміти щось самі і самі дійдуть висновків, коли з ними будуть говорити люди, яким вони довіряють. Я не бачу, щоб довіряли українським медіа росіяни і щоб довіряли президенту України. Для них я – інша зовсім людина.

Я вважаю, що є інструменти, як до них доносити інформацію. Це одна з найскладніших робот, над якою нам потрібно працювати. Я не бачу поки що комплексного рішення цього питання», – сказав президент.

Водночас він висловив думку, що українські канали «Дом» та UATV можуть бути ефективними для переконання людей, що живуть в зоні бойових дій, але досі «сумніваються в тому, що відбувається».

Раніше міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що близько 40% переглядів каналу «FreeДом» у соцмережах припадає на Росію.

Фото: скріншот з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY