detector.media
06.06.2022 13:00
Starlight Media працює над новою бізнес-моделлю
Starlight Media працює над новою бізнес-моделлю
Віталій Гусєв: Частиною сценаріїв бізнес-моделі майбутнього буде додаткова монетизація наших ресурсів плюс зовнішні партнерства.

Операційний директор Starlight Media Віталій Гусєв в інтерв'ю «Детектору медіа» повідомив, що медіагрупа працює над новою бізнес-моделлю, яка передбачатиме нові підходи до монетизації та оптимізацію виробничих процесів.

«Плани поетапного повернення виробництва ми будуємо вже з наступного року. Саме це закладається в нову бізнес-модель, над якою зараз працює топменеджмент групи... Вона (бізнес-модель. - ДМ) буде включати нашу віру у відновлення ринку, його обсяг і структуру. Відповідно до цього ми плануємо передумови щодо наших витрат: які сітки телемовлення в нас будуть, які інвестиції в контент, що це має бути за контент, як наші процеси та організаційна структура мають бути адаптовані, щоб ми поміщалися в ті чи інші витрати, — це все і в тому числі те, що ви сказали про додаткову монетизацію наших ресурсів, плюс зовнішні партнерства, продаж нашого контенту є частиною сценаріїв бізнес-моделі майбутнього», — каже Гусєв.

Медіаменеджер додав, що Starlight Media не розглядає розміщення резервних потужностей закордоном: «Ми знаємо, що певні індустріальні гравці робили заяви, що вони там розміщували свої студії. Ми так не робили, й поки що це не є частиною нашої бізнес-моделі».

Зараз Starlight Media «бачить бажання рекламодавців повертатись», хоча є певні складнощі з огляду на масштаби руйнувань у країні, проблеми з логістикою, курсом, відсутністю панелі.

«Проте економіка починає оживати, й рекламний ринок — це перший лакмусовий папірець, який реагує на пожвавлення. Цінно, що низка рекламодавців демонструє свою готовність бути одними з лідерів цього економічного відновлення. Це, звичайно, далеко не ті обсяги, до яких ми звикли або на які хотіли б розраховувати, але вже й не нуль. Наші компанії-партнери теж вірять у відновлення рекламного ринку та готові брати в ньому участь: про це говорить той факт, що вони зараз віддають борги за довоєнний період».

Також Гусєв повідомив, що повномасштабна війна не призвела до масових скорочень, медіагрупа попрощалася не більш ніж із 15% працівників.

StarLight Media — українська медіагрупа, до складу якої входять телеканали ICTV, «Новий», СТБ, ICTV Ukraine, М1, М2, ОЦЕ. Також медіагрупа має власний продакшн StarLight Production, сейлз-хаус StarLight Brand Content, до її складу входить компанія з оренди техніки StarLight Rental та виробник сценічних декорацій StarLight Scenery. Медіагрупа належить українському бізнесмену Віктору Пінчуку. 

Фото: Starlight Media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY