detector.media
03.06.2022 20:11
Двоє кореспондентів Reuters, які пересувались із росіянами, поранені під Сєвєродонецьком
Двоє кореспондентів Reuters, які пересувались із росіянами, поранені під Сєвєродонецьком
Знімальна група пересувалася на авто, наданому проросійськими бойовиками.

Поблизу Сєвєродонецька під обстріл потрапила знімальна група Reuters, яка працювала з боку окупантів. Водій (за попередньою інформацією — представник загарбників) загинув, двох журналістів поранено, повідомляє СNN.

«Під час зйомок репортажу двоє журналістів Reuters отримали легкі поранення, потрапивши під обстріл дорогою до Сєвєродонецька. Вони їхали на авто, що його надали проросійські сепаратисти. За кермом був чоловік, якого теж призначили сепаратисти. Водій загинув», сказав у коментарі CNN представник Reuters.

Відео обстрілу поширив російський пропагандистський канал RT. За цією інформацією, у одного з журналістів зламана рука, а його колега отримав наскрізне поранення в ногу. Тим часом у твіттері поширюють дописи російською про те, що «українські націоналісти обстріляли групу Reuters».

Як повідомляв «Детектор медіа», під час цієї поїздки разом із журналістами Reuters перебував кореспондент RT.

Нагадаємо, У Міністерстві внутрішніх справ України застерегли іноземних журналістів від поїздок до тимчасово окупованих Маріуполя, Херсона, Нової Каховки, Скадовська, Армянська, Донецька та інших українських міст. 

Національним законодавством України передбачена кримінальна відповідальність за незаконний перетин державного кордону України, а також за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY