detector.media
02.06.2022 20:51
Розгляд справи Ігоря Гладковського щодо корупції в оборонній сфері продовжать по відеозв’язку з Іспанії
Розгляд справи Ігоря Гладковського щодо корупції в оборонній сфері продовжать по відеозв’язку з Іспанії
Про схеми в оборонному секторі за його участі йшлося в розслідуванні Bihus.Info. Після цього Гладковський-молодший позивався проти журналістів, але програв суд.

Наступне засідання Солом’янського суду у справі Ігоря Гладковського призначили на 8 червня. Оскільки обвинувачений перебуває в Іспанії, засідання проведуть у режимі відеоконференції. Про це повідомляє «Судовий репортер».

«Через службову необхідність він за межами України і просить розглянути справу в режимі відеоконференції», — повідомив адвокат Василь Вітюк.

Ігор Гладковський — син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Він є фігурантом справи «Оптимумспецдеталь» про одержання 950 тис. грн неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення генеральним директором ДК «Укрспецекспорт».

За версією слідства, у 2015-2017 роках 8 осіб організували та реалізували схему з постачання товарів невідомого походження підприємствам Укроборонпрому через ТОВ «Оптимумспецдеталь» та інші пов'язані підприємства.

У НАБУ вважають, що Гладковський-молодший у цей період був залучений до схеми постачання комплектуючих до військової техніки для підприємств Укроборонпрому з ухиленням від сплати податків з таких операцій. За це Ігор Гладковський нібито отримував 50% від суми незаконного прибутку учасників схеми.

За інформацією НАБУ, лише за одним договором Гладковський отримав 950 тисяч гривень.

У справі вже дослідили 6 томів письмових доказів сторони обвинувачення, каже прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Кимлик. Залишилося стільки ж, прокоментував він «Судовому репортеру».

У лютому-березні 2019-го журналісти Bihus.info оприлюднили цикл сюжетів у жаері розслідування «Армія. Друзі. Бабки» про причетність оточення президента Петра Порошенка до корупції в оборонній сфері.

4 березня Ігор Гладковський подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації до Подільського районного суду Києва. ВІн вимагав спростування інформації та визнання її недостовірною. Відповідачами у позові були громадська організація «ТОМ 14», керівник програми «Наші гроші» Денис Бігус та журналістка-розслідувачка Леся Іванова

3 липня 2020 суддя Подільський районний суд задовольнив позов Гладковського-молодшого, але Київський апеляційний суд скасував це рішення 9 грудня 2021-го.

16 лютого 2022 року розслідувачі остаточно виграли в цьому судовому спорі. Цього дня Касаційний цивільний суд у складі Верховного суду 16 лютого відхилив скаргу Ігоря Гладковського.  Фото: Ігор Гладковський / скріншот з YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY