detector.media
31.05.2022 12:15
У Калуші затримали інтернет-агітаторку, яка публікувала антиукраїнські дописи на замовлення Росії – СБУ
У Калуші затримали інтернет-агітаторку, яка публікувала антиукраїнські дописи на замовлення Росії – СБУ
На тлі військових невдач російської армії в Україні вона відредагувала частину своїх публікацій у соцмережах. Жінці загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

У Калуші Івано-Франківської області викрили та затримали агітаторку, яка в соцмережах виправдовувала російську агресію та закликала українців здаватися. Про це повідомила пресслужба обласного управління СБУ.

За даними слідства, у своїх дописах мешканка Калуша стверджувала, що причиною російської агресії стала політика «русофобії, ксенофобії і відвертого фашизму», яку нібито проводила Україна. Також вона переконувала інтернет-користувачів, що цивільні авто, які намагалися евакуюватися з-під Києва, «розстрілювали українці», «"Азов" мародерствував у Маріуполі», а будинки в мирних містах «обстрілює тероборона» тощо. 

Правоохоронці встановили, що жінка створювала подібні дописи на замовлення росіян і отримувала за це гроші. Разом із тим, на тлі військових невдач російської армії в Україні вона відредагувала частину своїх матеріалів у соцмережах.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України). За рішеннням суду жінку арештували. Їй загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Кропивницькому проросійському агітатору винесли вирок зі списком літератури до вивчення.

Ілюстрація: slovoidilo.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY