detector.media
30.05.2022 14:33
Максим Кривицький: Контент «FreeДома» мені подобається навіть більше за марафон
Максим Кривицький: Контент «FreeДома» мені подобається навіть більше за марафон
Топ-менеджер «1+1 медіа» розказав про участь команди групи у проєкті «FreeДом».

Над проєктом «FreeДом» разом з іншими медіагрупами працює команда «1+1 медіа» на чолі з Максимом Шиленком. Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» розповів директор бізнес-одиниці «Телевізійний бізнес» групи Максим Кривицький.

За його словами, «Плюси» створюють свій контент в Україні. До команди входять журналісти-дослідники, розслідувачі, які створювали проєкти «Гроші», «Українські сенсації», «Секретні матеріали», а крім того, робили матеріали для «ТСН» та «Сніданку».

«У Максима (Шиленка. – ДМ) великий досвід роботи в документальних проєктах. Зокрема, він виробляв "Діти війни" та "Розщеплені на атоми". "FreeДом" схожий на спільний марафон, лишень російськомовний, бо орієнтований на інформування російськомовної аудиторії на території Європи про війну в Україні», – сказав Максим Кривицький. Він додав, що контент «FreeДома» йому «подобається навіть більше, тому що в ньому менше новин, а більше глибоких розслідувань».

Сюжети «FreeДома» здебільшого сфокусовані на спростованні наративів та фейків російської пропаганди.

«Все це – із залученням професійних експертів, знаних у Росії, російських опозиційних політиків і впізнаваних у Росії українських спікерів. Комусь може не подобатися такий підхід, але з російськомовною аудиторію, яка в Росії та поза її межами споживає кремлівську пропаганду, потрібно працювати та розвінчувати ці міфи. Завдяки статистиці з ютуба, куди ми викладаємо ці сюжети, бачимо, що цей контент споживають глядачі з Росії, Казахстану, Білорусі, США, Польщі, Ізраїлю, Німеччини, Італії та інших країн»,  розповів Кривицький.

Нагадаємо, на початку березня українські медіагрупи StarLightMedia, «Інтер», «1+1» та «Україна» на базі каналу іномовлення UATV запустили спільний російськомовний телепроєкт «FreeДом».  

Фото: пресслужба 1+1 медіа

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY