detector.media
30.05.2022 10:23
У Берліні та Києві відбувся другий благодійний телемарафон Save Ukraine – #StopWar (ВІДЕО)
У Берліні та Києві відбувся другий благодійний телемарафон Save Ukraine – #StopWar (ВІДЕО)
Зібрану під час благодійної трансляції суму витратять на хірургічні рентген-апарати.

У неділю, 29 травня,  в столицях України та Німеччини відбувся другий благодійний телемарафон Save Ukraine — #StopWar, який обʼєднав багатомільйонну аудиторію з усього світу навколо теми підтримки України. 

Марафон стартував о 21:00, організатори збирали кошти на медичне обладнання для допомоги пораненим та постраждалим унаслідок російської агресії. Зокрема йдеться про хірургічні рентген-апарати моделі С-арка. Вартість одного такого апарату стартує від 100 тисяч євро. Фандрейзинг відбувався через глобальну ініціативу United24, а всі донати автоматично переведуть на рахунки НБУ, закріплені за Міністерством охорони здоров'я. 

Під час марафону артисти виступали з Києва, а також з міста-побратима української столиці – Берліна. Сцену у німецькій столиці облаштували біля Бранденбурзьких воріт.

У Берліні ведучими марафону стали Тимур Мірошниченко та Маша Єфросиніна,  в Києва ефір вела Марічка Падалко.

Серед учасників заходу були «Океан Ельзи», Тіна Кароль, The Hardkiss, MONATIK, «Антитіла», ONUKA, alyona alyona. Спеціальними гостями благодійного концерту стали переможці «Євробачення 2022» – гурт Kalush Orchestra.

Також у марафоні взяли участь політичні лідери, музиканти, митці, громадські активісти, актори, художники, спортсмени, волонтери. Всі вони закликали аудиторію підтримати Україну, яка сьогодні протистоїть російській армії.

В Україні телемарафон транслювали телеканали «1+1», «2+2», ТЕТ, ICTV, СТБ, Новий, М1, «Україна», «Україна 24», «UA:Перший», «UA:Культура», регіональні канали Суспільного мовника, «Інтер» та «Рада».

Телеканали близько 20 країн Європи та світу планують ретранслювати телемарафон у різний час.

Телемарафон Save Ukraine — #StopWar реалізують команди 1+1 media, фестивалю Atlas, Суспільного за підтримки мобільного оператора  «Київстар», футбольного клубу «Динамо Київ», Міністерства культури та інформаційної політики та Міністерства закордонних справ. 

Перший телемарафон Save Ukraine – #StopWar відбувся 27 березня. Тоді спільними зусиллями було зібрано понад 40 млн гривень для вирішення гуманітарних проблем, спричинених війною РФ в Україні.  Перший марафон транслювали понад 30 телеканалів у різних країнах світу. 

Скріншот відео: Телеканал «1+1»/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY