detector.media
29.05.2022 14:35
Бутусов: Я не брав акредитацію для поїздок на фронт, в ній немає сенсу
Бутусов: Я не брав акредитацію для поїздок на фронт, в ній немає сенсу
Юрій Бутусов: Я їду туди, куди ніхто офіційних дозволів на роботу не дасть.

Журналіст та головний редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що не брав акредитації для поїздок на фронт, адже в поточних умовах, на його думку, «це не має сенсу».

«Я не вважаю, що під час повномасштабної війни та загальної мобілізації акредитації мають сенс. В мене в підрозділах її не вимагали, в бойовій обстановці ніхто папери не дивиться. Оголошена загальна мобілізація, і я не прошу давати мені офіційні дозволи. Я їду туди, куди ніхто офіційних дозволів на роботу не дасть. Для мене важливо знімати в бойовій обстановці, офіційно якщо я буду намагатись потрапити в деякі місця, я не отримаю такого дозволу, і відповідальність за це люди не візьмуть. Тому мені простіше потрапити туди, де я хочу працювати, без того, щоб питати когось, куди саме я їду», – пояснив Бутусов.

Журналіст додав, що якби він працював офіційно за узгодженнями, то «багатьох речей не зміг би побачити та відзняти».

27 травня Бутусов повідомив, що йому заборонили відвідувати військові частини на передовій.

Журналіст висловив припущення, що в такий спосіб Офіс президента нібито вирішив «помститись за замітки про відповідальність влади за підготовку до війни та про загрозливу ситуацію на Донбасі».

Напередодні Бутусов виклав відео обстрілу з боку росіян мосту через Сіверський Донець, що сполучає Сєвєродонецьк і Лисичанськ. Після цього на проросійських медійних ресурсах з'явилась інформація, що це начебто допомогло окупантам скоригувати вогонь.

У коментарі «Детектору медіа» Бутусов повідомив, що заборона на відвідування передової була дана командирам усно, і він буде вимагати скасувати ці «незаконні вказівки».

Фото: Юрій Бутусов/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY