detector.media
28.05.2022 16:44
Пресцентром окупаційної адміністрації в Маріуполі керує місцевий журналіст — ЗМІ
Пресцентром окупаційної адміністрації в Маріуполі керує місцевий журналіст — ЗМІ
Колаборанту загрожує ув’язнення на строк до 15 років.

Прес-центр окупаційної адміністрації Маріуполя очолив маріупольський журналіст Андрій Кіор, повідомляє сайт 0629.com.

Такі висновки журналісти зробили із повідомлень російських ЗМІ, що у своїх повідомленнях посилаються «на керівника прес-центру окупаційної адміністрації Андрія Кіора».

Про Андрія Кіора відомо, що він прийшов в журналістику із бізнесу, попрацював декілька років в Польщі, а потім в Україні. Журналістську роботу розпочав в прес-центрі ММК ім. Ілліча, кореспондентом газети «Іллічівець». Потім він працював на телебаченні, створив власну телестудію «Адамаха».

Навчався в Московському інституті кінематографії (російською - ВГИК). Виступив кінорежисером документального фільму «Тайна козацького храму», в якому знялася співачка Аліна Гросу.

Нетривалий час був президентом медіахолдінгу в Метінвесті, фактично очоливши телеканал МТВ, газету «Приазовський робочий» та сайт mrpl.city. Розвивав власну продакшн-студію. Його послугами останнім часом користувались всі місцеві телеканали.

Коли почалась війна, у підвалі будинку на вулиці Куїнджі Андрій Кіор організував сховище, де знайшли прихисток біля 80 чоловік. Він забезпечив людей продуктами, давав концерти разом з родиною в перервах між обстрілами.

Під час одного з обстрілів його будинок згорів повністю.

«Чому Андрій Кіор вирішив пробачити росіянам знищення і власного дому, і улюбленого міста, невідомо. І не зрозуміло. Але зараз він знімає пропагандистські сюжети во славу "Єдиної Росії".Проте, які б не були мотиви, за роботу на посаді керівника прес-служби йому загрожує ув’язнення на строк до 15 років», — йдеться у публікації 0629.com.

Фото: 0629.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY