detector.media
27.05.2022 21:14
Уряд оновив правила перебування іноземних журналістів в Україні
Уряд оновив правила перебування іноземних журналістів в Україні
Правила спростили задля кращих умов роботи для ЗМІ.

Акредитованим на час воєнного стану іноземним медійникам більше не потрібно продовжувати дозвіл на перебування на території України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«Обмеження строків тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства» не застосовуватиметься. Такі правила Уряд встановив на період дії воєнного стану та протягом 30 днів після його скасування чи припинення.

Ініціатором виступило МКІП з метою спростити «бюрократичні перепони» для журналістів.

«Військова агресія росіян в Україні сколихнула весь цивілізований світ. Інтерес іноземних медіа до нашої країни — шалений. Ми найбільше зацікавлені у тому, щоб люди у всіх куточках землі знали про військові злочини російського військово-політичного керівництва й військових», — зазначив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Про представників засобів масової інформації, які пройшли акредитацію, адміністрацію Державної прикордонної служби та Державну міграційну службу інформуватиме Міністерство оборони України.

Нагадаємо, відповідно до частини 11 статті 4 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» іноземці та особи без громадянства, які прибули в Україну для роботи кореспондентом або представником іноземних засобів масової інформації та отримали посвідку на тимчасове проживання, вважаються такими, які на законних підставах перебувають на території України на період роботи в Україні. Крім цього, за загальним правилом, іноземці та особи без громадянства, які на законній підставі прибули в Україну, можуть тимчасово перебувати на її території:

• протягом наданого візою дозволу в межах строку дії візи в разі в’їзду осіб без громадянства чи іноземців, які є громадянами держав з візовим порядком в’їзду, якщо інший строк не визначено міжнародними договорами України;

• не більш як 90 днів протягом 180 днів у разі в’їзду іноземців, які є громадянами держав з безвізовим порядком в’їзду, якщо інший строк не визначено міжнародними договорами України;

• на період дії візи, але не більш як 90 днів протягом 180 днів у разі в’їзду за візою, оформленою до 11 вересня 2011 року.

Фото з фейсбук-сторінки Медіацентру Україна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY