detector.media
27.05.2022 10:31
Видання про Чехію поширило фейк, що деякі магазини Праги забороняють вхід українцям – Pražský deník
Видання про Чехію поширило фейк, що деякі магазини Праги забороняють вхід українцям – Pražský deník
Продавці крамниць, які зображені на поширених фото, стверджують, що жодної заборони не було і не буде: вони щонайменше не зацікавлені в такому підході до потенційних покупців.

Англомовний онлайн-журнал Prague Morning, присвячений подіям у різних сферах у Чехії, опублікував у соцмережах фотографії, які нібито свідчать, що деякі магазини Праги забороняють вхід українцям. Видання Pražský deník вирішило розібратися в ситуації та стверджує, що ці фотографії є фейковими. 

На фотографіях, опублікованих Prague Morning, було видно, що на вітринах магазинів є таблички в синьо-жовтих кольорах про заборону входу для українців. Фотограф Pražský deník побував біля цих магазинів, однак подібних написів не знайшов. Продавці також повідомили йому, що таких табличок не було й не буде, однак жаліються, що після публікації фотографій їх атакують запитаннями, тож доводиться всім пояснювати, що це фейкові світлини. 

Разом із тим Pražský deník зв'язався з редакцією Prague Morning, щоб отримати пояснення. Там не розкрили походження фотографій, але заявили, що вони є справжніми. Проте із соцмереж цю публікацію Prague Morning видалив. Як повідомляє Pražský deník, наразі ці фотографії вже розлетілися інтернетом і поширюють антиукраїнську пропаганду. 

Фото: Prague Morning

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY