detector.media
26.05.2022 08:14
Українська стрічка «Чому я живий» отримала нагороду Silk Road Film Awards у Каннах
Українська стрічка «Чому я живий» отримала нагороду Silk Road Film Awards у Каннах
У фільмі йдеться про життя єврейської та православної родин із Маріуполя 1940-х. Раніше стрічка перемогла на двох міжнародних фестивалях — Europe Film Festival та Future of Film Awards.

Українська стрічка «Чому я живий» режисера Вілена Новака отримала нагороду на фестивалі Silk Road Film Awards Cannes, про що повідомила Одеська кіностудія.

Стрічку відзначили за режисуру в номінації Best Feature Film Director.

У картині Вілена Новака йдеться про життя двох родин із Маріуполя 1940-х. Одна — єврейська (батько — оперний артист, мати — балетмейстерка), інша — православна. 

Дві родини ніяк не перетинаються, доки їхні діти не починають зустрічатися одне з одним. Льончик та Фрося, всупереч волі батька-антисеміта, не збираються розривати стосунки. Дівчина вагітніє, і спільне весілля справляють одразу у двох традиціях. Щастя триває недовго: розпочинається війна і приходять німці.

Раніше стрічка «Чому я живий» перемогла на двох міжнародних фестивалях — Europe Film Festival та Future of Film Awards.

Більше про фільм читайте в огляді «Детектора медіа».

Виробнича асоціація Шовкового шляху (ASRP) створена в Каннах у 2019 році, щоб просувати професіоналів кіно та музики переважно з країн Шовкового шляху та з усього світу, а також для організації двох незалежних кінофестивалів: Каннського міжнародного фестивалю незалежного кіно (CIIFF) і Silk Road Film Awards Cannes (SRFA).

Фото: кадр із фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY