detector.media
Гала Скляревська
«Детектор медіа»
25.05.2022 20:31
Макс Назаров каже, що пропонував зняти санкції з каналу «Наш» і використовувати його для контрпропаганди
Макс Назаров каже, що пропонував зняти санкції з каналу «Наш» і використовувати його для контрпропаганди
Зараз каналу більше не існує, двері ніхто не відкриває, а сам Макс Назаров каже, що не перевзувався і завжди був за Україну.

Ютуб-проєкт «Да, это так» не має стосунку до телеканалу «Наш». Про це «Детектор медіа» повідомив його засновник і співтворець, колишній ведучий каналу «Наш» Макс Назаров.

24 травня на ютуб-каналі «Наш» після майже трьох місяців мовчання з’явився анонс проєкту «Да, это так», який ведуть Ярослава Маслова та Макс Назаров. Проєкт виходитиме на окремому ютуб-каналі «Да, это  так». Зараз на каналі вже опубліковане інтерв’ю Макса Назарова з народним депутатом України, членом фракції «Слуга народу» Максимом Бужанським, записане відеозв’язком.

«Жодного стосунку до каналу “Наш”, його колишніх власників (ну, крім нас із Ясею), політиків та їхніх помічників це не має,написав у своєму телеграм-каналі «Наглый» Макс Назаров. — Каналу “Наш” більше не існує ані віртуально, ані документально, ані фізично».

Нагадаємо, власник каналу «Наш» Євгеній Мураєв після початку повномасштабного російського вторгнення фактично закликав до капітуляції України. «Детектор медіа» включив Мураєва до «Дошки ганьби» — переліку медійних персон, які підтримали російську агресію. Його останні дописи в соціальних мережах датовані 25 лютого. Де зараз Мураєв і чим займається, невідомо.

Аби з’ясувати, що сталося з каналом «Наш», «Детектор медіа» звернувся до Макса Назарова.

«З каналом “Наш” не відбувається зараз нічого, — сказав він. — Після накладання санкцій на канал усі наші фізичні, юридичні та інші відносини були припинені. 23 лютого ми, тобто команда каналу, вийшли останній раз на ютуб-каналі Наш. 24 лютого двері студії були буквально для нас зачинені — ми не змогли вийти в ефір. Тому творчий колектив, зокрема тринадцять де-юре власників каналу, вирішив, що ми більше ніякого стосунку до того, що відбувалося раніше, мати не будемо. Враховуючи санкції, причина абсолютно зрозуміла. Кожен почав працювати сам на себе». Нагадаємо, санкції були запроваджені проти трьох компаній, які мовили під логотипом «Наш».

За словами Макса Назарова, каналу «Наш» більше не існує фізично. «Туди нема доступу, двері не відчиняють, і ми не знаємо, що там відбувається, доступу до студії і техніки не має ніхто», — уточнив він. За словами Назарова, ані він, ані інші співвласники компанії, яка мовила під логотипом «Наш», не мають зараз жодного стосунку до телеканалу, хоча «були пропозиції до тих, хто має причетність до санкційної політики, якось усе ж налагодити контрпропаганду в умовах війни, зокрема для аудиторії — мешканців півдня і сходу України, — і не припиняти мовлення, але не вдалося, ми не були почуті».

На запитання, чи особисто він пропонував Офісу президента зняти санкції і використовувати канал «Наш», Макс Назаров відповів: «Так, особисто я. Ви знаєте, що в мене на каналі “Наш” були особливі домовленості з Офісом президента стосовно спікерів, які ходили до мене на інтерв’ю. Злагоджена позиція Офісу президента була — не завжди нам усе вдавалося, але вона була, і “Слуга народу” була присутня в ефірі каналу “Наш” до останнього. Це була моя особиста домовленість, незважаючи на те, що відбувалося поза моїм ефіром. Тому я насмілився подзвонити з пропозицією тим, хто займається інформаційною політикою, але війна затягнула всіх у різні процеси, і відповідь була по суті така, що зараз не до цього».

У березні джерела «Детектора медіа» повідомляли, що з каналу «Наш» вивозять апаратуру, однак підтвердити чи спростувати цю інформацію нам не вдалося. Нічого не знає про це і Макс Назаров. На запитання про Євгенія Мураєва Макс Назаров відповів, що «на жаль або на щастя» не знає, де він зараз, і не спілкується з ним. «Думаю, що він в Україні, — припустив колишній ведучий каналу «Наш». — Останній раз ми спілкувалися, коли мали отримати коментар його особисто і інших політиків, наших гостей, 24 лютого, коли розпочалася відкрита фаза війни. Але, на жаль, ви бачили його дописи і коментарі. До мене це не має ніякого стосунку».

Макс Назаров пояснив, що розмістив анонс свого проєкту на ютуб-каналі «Наш», бо мав доступ і всі паролі ютуб-каналу. «Ми проанонсували наш новий канал на великому каналі “Наш”, тому що ми не відмовляємось від нашого минулого, — каже він. — І підписників ми попередили, що будемо працювати. Публікувати контент на ютуб-каналі “Наш” ми не будемо».  За його словами, зараз він записує випуск програми з аналізом російської пропаганди.

Запитання про зміну своєї власної позиції Макс Назаров назвав дивним: «Багато хто питає мене: Максе, чому ти перевзувся? Ніхто не перевзувся, тому що з 2015 року я, Макс Назаров, працюю в національному ефірі, в політичній журналістиці, на інформаційному телебаченні. І я — до речі, я багато разів доводив це, — ставив питання нашим гостям виключно проукраїнського характеру. Вони могли політично не подобатися тому чи іншому табору. Я постійно ґвалтував ОПЗЖ за поїздки в Москву. Те, що я перевзувся, — неправда».

Докладніше про роботу Макса Назарова на каналі «Наш» «Детектор медіа» писав у досьє.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY