detector.media
25.05.2022 17:10
Росіянці Овсянніковій вручили премію імені Гавела за творчу незгоду на Oslo Freedom Forum
Росіянці Овсянніковій вручили премію імені Гавела за творчу незгоду на Oslo Freedom Forum
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки заявляв раніше, що Овсяннікова наразі активно використовується в інформаційно-психологічних операціях Росії.

Колишній російській пропагандистці і редакторці «Першого каналу» Марині Овсянніковій вручили премію імені Вацлава Гавела за творчу незгоду на Oslo Freedom Forum 2022. 

У своїй промові Овсяннікова розповіла, як колись студенткою читала роман Оруелла «1984» і вважала, що такого в Росії не може бути, «але помилилась». Також сказала, що людей в Росії заарештовують за антивоєнні висловлювання, незалежні ЗМІ знищують, а Путін є воєнним злочинцем, який побудував «цинічну та брехливу машину пропаганди». Також вона зазначила, що росЗМІ привчають росіян ненавидіти українців.

Серед іншого Овсяннікова розповіла, що 24 лютого стало для неї шоком та точкою неповернення, що вона нібито знає, що відчувають зараз мільйони українських жінок та дітей, і що Росія має програти цю війну якомога скоріше. Грошову частину винагороди Овсяннікова пообіцяла направити на допомогу українським біженцям.

На початку березня 2022-го Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt. 

Українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, однак у виданні відмовились це зробити.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв, що Овсяннікова наразі активно використовується в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про «необхідність» зняття з Росії санкцій.

Німецька Weimer Media Group хотіла зробити Овсяннікову лауераткою «Премії ЗМІ за свободу», проте відмовилась від цього рішення.

Фото: скріншот трансляції

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY