detector.media
25.05.2022 14:03
Мстислав Чернов та Євген Малолєтка стали лауреатами Knight International Journalism Awards
Мстислав Чернов та Євген Малолєтка стали лауреатами Knight International Journalism Awards
До середини березня журналісти висвітлювали наслідки російської агресії в оточеному Маріуполі.

Фотожурналісти Мстислав Чернов та Євген Малолєтка, а також відеопродюсерка Василіса Степаненко стали лауреатами міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards) від Міжнародного центру журналістів (ICFJ). 

Два тижні у лютому-березні 2022 року Євген і Мстислав документували російське вторгнення та облогу Маріуполя. Їхні фото, опубліковані Associated Press, побачив весь світ.

Крім українців, лауреатами стали репортерка з Афганістану, яка висвітлювала проблеми в борьбі уряду з пандемією, а також журналіст, що викривав корупцію в Сальвадорі.

ICFJ також відзначив нідерландську медіаорганізацію Bellingcat та її виконавчого директора Христо Грозєва за їхню роботу з розвінчання російської дезінформації про війну в Україні та висвітлення причетності російських спецслужб до отруєння російського опозиціонера. Грозев і Bellingcat отримають нагороду ICFJ Innovation in International Reporting Award.

«Ці журналісти висвітлювали історії, про які світ міг ніколи не дізнатись, – про жахи в Маріуполі, замахи на життя російських опонентів, корупцію в Ел Салвадорі, порушення прав людини в Афганістані», – заявила президентка Міжнародного центру журналістів Шарон Мошаві.

За її словами, журналісти ризикують життям, щоб «боротись із пропагандою і дезінформацією, які розповсюджують небезпечні та впливові люди».

Раніше Мстислав Чернов та Євген Малолєтка стали лауреатами премії Deutsche Welle «За свободу слова». Також вони отримали Премію імені Георгія Гонгадзе 2022 року.

Ілюстрація: ICFJ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY