detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
25.05.2022 09:57
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 травня
Спецефір телеканалу «Україна 24», свідчення Медведчука проти Порошенка та поточні новини.

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

У другій частині блоку телеканалу «Рада», який припав на початок доби, ведучі та спікери гостьової студії також присвятили чимало уваги обговоренню свідчень Віктора Медведчука проти Петра Порошенка, які були однією з головних новин попереднього дня. А також показали відео самих свідчень у новинному блоці.

Про заяву Медведчука ведучі «Ради» говорили з народним депутатом України з фракції «Слуга народу» Денисом Масловим та політичним експертом Валентином Гладких.

Також говорили з колишнім послом США у Росії Майклом Макфолом, який говорив, що світ має зберегти часткову співпрацю з Росією у питаннях скорочення стратегічного та ядерного озброєння, а в усьому іншому — ізолювати її.

Наталія Гусак, голова Національної служби здоров’я України, розповіла про оплату державою вартості лікування для важкохворих пацієнтів незалежно від того, хто куди вимушено переїхав через війну.

Політкоментатор Володимир Фесенко у блоці Суспільного назвав кандидатство у членство в Євросоюзі великим кроком України, але сказав, що дещо треба допрацювати, в тому числі у безпековому блоці зобов’язань України.

Юлія Жовтяк, директорка Центру зайнятості України, говорила про офіційну статистику: 305 тисяч безробітних в Україні, ця цифра менша на 20%, ніж торік. Допомогу по безробіттю отримують 260 тисяч громадян.

 «Україна 24» працювала зі студій, облаштованих на вулиці у Бучі, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Одесі та інших містах.

Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони, у блоці «України 24» сказав, що зараз найгарячіше на Донеччині. у тому числі у напрямку Слов’янська і Сєвєродонецька-Лисичанська. Росія, на його думку, зараз шукає додаткові шляхи нападу — зайти з Білорусі, запускати ракети з окупованого Криму.

На завершення гумористичного шоу «Байрактар news» показали фрагмент виступу команди «Квартал-95» часів, коли фронтменом там був Володимир Зеленський: артисти співали пісню про Україну.

У першій частині блоку «Інтера» в етері побували і Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, і його перший заступник Євгеній Єнін, і радники міністра Ростислав Смірнов і Вадим Денисенко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY