detector.media
24.05.2022 13:22
У Києві викрили інтернет-пропагандиста, який закликав розстрілювати українських полонених – СБУ
У Києві викрили інтернет-пропагандиста, який закликав розстрілювати українських полонених – СБУ
За інформацією слідства, він створив мережу антиукраїнських інформаційних ресурсів з аудиторією у понад 150 тисяч користувачів та виправдовував збройну агресію Росії проти України.

Служба безпеки України повідомила, що викрила в Києві чергового проросійського інтернет-пропагандиста.

За інформацією слідства, це колишній військовий, який створив мережу антиукраїнських інформаційних ресурсів у соцмережах та через них виправдовував збройну агресію Росії проти України. Загальна аудиторія цих ресурсів складала понад 150 тисяч користувачів.

У мобільному телефоні фігуранта виявили переписку з колишніми військовослужбовцями РФ, які нині проживають на території тимчасово окупованого Криму. Мешканець Києва у розмовах із ними висловлював свою підтримку російським окупантам, закликав до знищення будь-якої країни ядерною зброєю, висадки ворожого десанту у Києві, називав українців та американців «штучними націями». Крім того, він закликав ув'язнювати та розстрілювати українських полонених.

Фігуранту оголошено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує до п'яти років обмеження або позбавлення волі.

Нагадаємо, у Кропивницькому проросійському агітатору винесли вирок зі списком літератури до вивчення. Окрім читання, він має вивчити напам'ять гімн України і слова пісні «Батько наш – Бандера, Україна – мати!».

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY