detector.media
24.05.2022 10:08
Видання «ЛітАкцент» закривається після 13 років роботи
Видання «ЛітАкцент» закривається після 13 років роботи
Фінансування проєкту завершилося півтора роки тому. Протягом деякого часу видання могло оплачувати хостинг завдяки збору коштів. Наразі сайт вже не працює.

Літературно-критичний сайт «ЛітАкцент» закривається, про це повідомила його головна редакторка Ірина Троскот.

«Власне, так, ЛітАкцент прощається. 13 років щоденної роботи літературно-критичного порталу, заснованого тоді, коли ще жодного схожого видання в мережі не було, — думаю, не найгірший результат.

Півтора року тому завершилося фінансування ресурсу, ми оголосили збір коштів і мали можливість ще певний час проплачувати принаймні хостинг. Водночас зараз є значно актуальніші потреби. Ні, я не про те — література завжди на часі. Але нині із захватом спостерігаю, як зростають колеги, й переконана, що їм вдасться зробити неймовірно багато вартісного й хорошого.

А зараз дуже хочу лише подякувати всім причетним до ЛітАкценту — тим, хто лаяв, і хто вболівав. Хто читав і писав. Хто любив нас і ні. Це був направду хороший етап. Дякую й усіх (майже) незмінно люблю», — написала Ірина Троскот.

«ЛітАкцент» було створено восени 2007 року на базі Центру досліджень сучасної літератури НаУКМА за підтримки видавництва «Темпора». Ідея створити вебпортал про сучасну та зарубіжну літературу належала професору Києво-Могилянської Академії Володимиру Панченку (до вересня 2012-го він був головним редактором порталу). Як розповідала Ірина Троскот, задум створити такий ресурс виник через відсутність літературної критики в Україні. У 2021 році сайт припинив співпрацю з видавництвом та втратив фінансування.

Сайт «ЛітАкцент» позиціонував себе як незалежний майданчик, де публікували часом протилежні рецензії на один і той самий твір, щоб не подавати позицію якогось одного критика як єдино правильну. Крім того, на сайті «ЛітАкценту» публікували статті про екранізації літературних творів, кіновраження українських письменників, літературні мандрівки тощо. Видання також щорічно обирало переможців літературної премії «ЛітАкцент року». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY